további cikkek

Koós Miklós
Koós Miklós
1999. április 5. hétfő

Vadászház Mészkemencén

1999_080_cad__2_.jpg Mészkemence a 6-os út mellett található a 171-es km-nél, a közúttól kb. 7 km-re, az erdő mélyén. A Mecseki Erdészeti Rt-nek terveztük ezt a vadászházat, egy meglévő épület felhasználásával. Ez persze inkább csak indok volt a “bővítésre”, gyakorlatilag nem sok maradt az eredetiből. Egy igazán gyönyörű rét szélére, az erdő aljára került az épület, csodálatos panorámával és mikroklímával.

A vadászház tradicionális megjelenésével, sok természetes anyag felhasználásával igyekeztünk tisztelegni a hajdan volt míves vadászházak előtt. A meglévő de átépített és az új szárny közé kis tornyos épületrész illesztettünk, ezzel is jelezve a vadászház új bejáratát. A régi épületrész új tetőszerkezetet kapott.

Az épület alsó részén kőfal, míg felette faburkolat és faváz, a szerkezeti elemek elütő színre lettek lazurozva. Az ablakok tömör, színesre festett spalettát kaptak. A fürdőszobás szobaegységek mellett egy szolgálat lakás és egy konyha és a hozzátartozó étkező-fogadószalon kapott helyett. A belső térben is a fa a leggyakoribb felületi anyag. Nem csak a lépcső, hanem a kísérő falburkolat és az étkező illetve társalgó kazettás mennyezete is fából készült.

A vadászház előtti rétre terveztünk egy míves kis fából készült filagóriát , ahol a nyíltszini sütéshez való étkezőhely kapott helyet. A filagória mellett hosszú, keskeny – patak táplálta – kis tavacska található. Az erdőben pedig ott vannak szinte karnyújtásnyira a szarvasok és a vaddisznók … A vadászház vendégköre (aki már nem csak vadász kizárólag, hanem hagyományos értelembe vett szállóvendég is) lassan kinövi az épületet, hamarosan sorra kerül a bővítése.

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.