HÁZ-TERV

Art Deco | politúrozott bútor felújításával

Az Art Deco stílus az 1925-ös párizsi iparművészeti kiállításon mutatkozott be, kezdetét az 1910-es évekre, végét az l940-es évre datálják. A stílus hatása megmutatkozott a formatervezés, iparművészet, szépművészet, építészet területén, igazán Amerikában teljesedett ki a 30-as, 40-es- 50-es évek Amerikájában.

Az art deco stílusában készített bútorok kiemelkedő darabjai – luxuscikkek voltak, az „elit” megrendelésére készültek – mestermunkák, melyek nagy szakértelemmel, kézi munkával készültek, drága, egzotikus anyagok felhasználásával – ébenfa, indiai rózsafa, diógyökér – díszítésükhöz gyöngyházat, elefántcsontot, aranyat, ezüstöt használtak.
E formatervezett bútorok elterjedését a tömegtermelés, az olcsóbb anyagok felhasználása tette lehetővé, megfizethetővé váltak, a polgári otthonok díszei lettek.

Ma újra hódít az Art Deco

Mivel a maguk korában nagyon modernnek számítottak, egy-egy különleges darabja könnyen illeszthető egy mai, modern környezetbe is. Ha valaki egy egész szobát, vagy az egész lakását szeretné berendezni ezzel a stílussal, kitartással, türelemmel ez is megvalósítható. A stílus jegyeit viselő bútorok, kiegészítők, dísztárgyak szép számmal fellelhetők régiségvásárokon, antikvitás üzletekben, a Vatera honlapján. Többségük magán viseli az eltelt 60-90 év nyomait, apró sérülések, vagy csak megkopott politúr formájában, ahhoz, hogy ismét régi fényében tündökölhessenek, felújításra szorulnak. A felújítás komoly hozzáértést igényel, hosszadalmas, nehéz fizikai munka – ez kifejezésre jut a munkadíjban is – bízzuk szakemberre.

Miováczné Mátai Márta vagyok, lakberendező. A fotókon saját otthonunk látható. A bútorok, kiegészítők többsége a pécsi vásárból származik, megtalált állapotuk sok esetben siralmas volt. A szerkezeti javításokat asztalos szakemberre bíztam, a felújítást (csiszolás, apróbb javítások, politúrozás) saját magam végeztem – miután egy kiváló mestertől hónapokon át elsajátítottam a szakma alapjait. Az első darab megvásárlása után mindig találtam újabb és újabb darabokat, melyek illettek a meglévőkhöz, így néhány év alatt szép lassan az egész ház berendezése megváltozott, egységes stílusú lett. A bútorok mellett a kiegészítők nagy része – csillár, fém, üveg dísztárgyak – is az art deco stílusában készültek, de jól mutatnak a mai darabokkal együtt is.
A politúrozást csak saját magamnak végzek, pusztán hobbiból, viszont szívesen segítek akár art deco, akár más stílusú enteriőrök megteremtésében.

Tisztelt Érdeklődő/Látogató!
Van, aki „született” lakberendező: határozott elképzelésekkel, ízléssel, van, aki annak tanul, hogy megszerzett tudásával segíthessen másoknak otthonuk berendezésében, elképzeléseik megvalósításában. Az évek során mindannyian változunk, változnak igényeink, lehetőségein.
Ha új lakásba költözik, vagy a meglévő érett meg az új igényei szerinti felújításra, korszerűsítésre (pl. konyha, fürdőszoba), de elképzeléseit illetően bizonytalan, vagy csak ideje, energiája nincs ezzel foglalkozni, kérje szakember segítségét. Ha elképzelései nem határozottak, s Ön esetleg rossz döntést hoz, akkor a jelentős anyagi ráfordítást igénylő és – valljuk be – nagy felfordulással járó átalakítás nem hogy örömet, elégedettséget, hanem hosszú távra szóló bosszúságot eredményez.
Ha nem szükséges átalakításokat végezni, a meglévő bútorait sem szeretné lecserélni, de valami más hangulatra, új színekre vágyik, akkor is kérheti lakberendező segítségét, a színek, anyagok, kiegészítők kiválasztásában, ez esetben Önnek rengeteg utánajárást, és időt takarítva meg.
Ön bármilyen enteriőrre – modern, klasszikus, elegáns – vágyik, tervezéssel, tanácsadással állok rendelkezésére, hogy igényeinek, ízlésének, lehetőségeinek megfelelően rendezkedhessen be lakásába, hogy az otthona hívogató kényelmével, meghittségével, eleganciájával segítse Önt és családját a pihenésben, feltöltődésben.
Miováczné Mátai Márta lakberendező
Tel: +36 70 202 202 6
Email: miomarti@upcmail.hu

Ha tetszett a fenti írás, iratkozzon fel az email értesítőnkre

8 hozzászólás itt: “Art Deco | politúrozott bútor felújításával”

Szólj hozzá

A sértő, személyeskedő, ˝flame˝, tisztán reklámcélú vagy pártpolitikai témájú hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük, a hozzászóló pedig automatikusan spamlistára kerül.

kiemelt rovataink
feedburner
hirdetés
koos.hu eseménynaptára
G reklám
Kapcsolatfelvétel QR kóddal

Legutóbbi hozzászólások