Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2009. augusztus 9. vasárnap

Hazajáró | Háromhuta

20090720-zemplen 032 by you.

Július elején ismét örök “szerelmünk” helyszínére, a -be vitt az utunk. A Hazajáró sorozat -ban már többször érintettük ezt a gyönyörű vidéket, de most olyan helyet ajánlunk az olvasók figyelmébe, ami még a Zemplénen belül is eléggé eldugott, a Huták völgyét. Itt található Óhuta, Középhuta, Újhuta, vagy közös nevükön Háromhuta.


Mind a 3 település egyetlen utcára van felfűzve, zsáktelepülés, két irányból (Y szerűen), Tolcsva és Regéc felől közelíthető meg. Nem műemlékfalu, mégis Hollókőhöz hasonlóan páratlanul szép a fekvése, többségében eredeti és gondozott házakkal, barátságos ott lakókkal. Többen is adnak ki szobát, akár reggelivel/ebéddel/vacsorával. Aki nyugalomra vágyik, jobb helyet el sem tudna képzelni és kell-e felhívni a figyelmet arra, hogy mindössze 13 km-re található Tolcsva, a Tokaji borvidék egyik központja?
Háromhután a Karádi Vendégfogadóban laktunk, a tulajdonosnak kis pincészete van Erdőbényén, ahol csak palackozva árulja a minőségi borait.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

A terület a Google Maps-on


Nagyobb térképre váltás

Hozzászólások (3): megnézem / hozzászólok

 • rpanni

  2009. augusztus 9. vasárnap - 18:07

  #11035

  óóóó, pont most voltunk mi is arrafelé, és amikor Vizsolyból Tolcsván keresztül Sárospatakra mentünk, ott valamelyik Hutánál jegyeztem meg, hogy ha egyszer remetének állok, biztos ideköltözöm, annyira szépséges az a környék!!

 • Molnár László

  2009. szeptember 12. szombat - 16:54

  #11502

  Remélem, hogy nem ezek a felvételek készültek aból a száguldó autóból, amely csak egy-egy pillanatra állt meg egy érdekesnek tünő kép kedvéért (és a sétálóknak ugy kellett elugrálni előtte). Újhután öt perc alatt megfordult (kb. itt hat kép), és a forrás befoglalásról (ivóviz hálózatba) és annak túlfolyásáról azért nem készült kép, mert a törpémmel éppen ott voltunk.

  Egyébként igazán nyugalmas hely, csak sajnos pár éve csináltak egy kis térerőt, igy nem lehet kiszakadni teljesen a taposómalomból.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HÁZ-TERV
Hazajáró | Tisza-tó 1. rész

Idén nyáron már a második alkalommal jártunk a Tisza-tavon, Tiszafüreden nyaraltunk egy hétig. Idén is annyira jól éreztük magunkat, hogy eldöntöttük, ebből bizony rendszer csinálunk. Megyünk jövőre is. A tó tiszafüredi része abszolút vadregényes, keresztül kasul be lehet járni, leginkább kajakkal és motorcsónakkal. A motorcsónak bérlés kb úgy zajlik, hogy “melyikkel akarnak menni? Ha visszajöttek, […]

Hazajáró | Tisza-tó 1. rész
2017. november 26. vasárnap
HÁZ-TERV
Hazajáró | a sarródi Kócsagvár

“…Az egykori, a Fertő tó összezsugorodása következtében megszűnt révátkelő helyén áll az 1993-ban épített Kócsagvár. Tervezői a Makovecz Imre neve által fémjelzett organikus építészet követői, a hegykői születésű Zámbó Terézia és férje, Koller József. Nevét a helyi madárvilág egyik jellemző képviselőjéről, a nagy kócsagról kapta, a madár alakja a díszes bejárati kapun is megjelenik. A kócsag a természetvédelem […]

Hazajáró | a sarródi Kócsagvár
2017. augusztus 21. hétfő

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább