Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2009. november 10. kedd

Svájci faház

Szerencsére ez is egy olyan szakma, amiben időnként előfordulnak nem szokványos megbízások is. Az előzményekhez annyit, hogy működik itt Magyarországon egy svájci tulajdonú bútorgyár, amelyik kizárólag exportra, azon belül is elsősorban Svájcba és Németországba szállít bútorokat, de nem akármilyeneket. A gyár öreg, használt faanyagból készít bútorokat, mondhatni újrahasznosít.

Az elsősorban épületbontásokból származó faanyagot persze megfelelően kezelik, csiszolják, majd rusztikus modern bútorokat készítenek belőlük. Az elkészült bútorok a svájci árszinthez vannak megállapítva és állítólag viszik, mint a cukrot.

Nos a bútorok után a tulajdonos kedvet kapott a faházakhoz is és azt vette a fejébe, hogy hasonlóan régi, bontott faanyagból tradicionális svájci faházakat fog építeni Svájcban, mert hogy volna rá kereslet, mivel a valóban régi házak nagyon drágák. A gyártás itt lenne és innen szállítanák ki a félkész terméket.

Ehhez kellett faházakat tervezni, egy nagyobbat és egy kisebbet, ez utóbbi inkább csak üdülőnek való. A fogadószinttel nem kellett foglalkozni, azt ő intézi a konkrét igények és terepadottságok figyelembe vételével.

a következő oldalon a 2. változat rajzai láthatóak

Hozzászólások (6): megnézem / hozzászólok

 • dyRo

  2009. november 12. csütörtök - 19:03

  #32110

  Hát igen, ha kívülre teszed a szigetelést, akkor már ott ette meg a fene a fa külsőt… 😉

 • Faragó Attila

  2009. november 13. péntek - 20:20

  #33475

  A gazdagság ilyen értelmű megfogalmazása nagyon találó, és nekem nagyon tetszik. Ez rögtön megmagyarázza azt is, miért épül nálunk annyi silány ház. Nem vagyunk elég gazdagok, csak annak akarunk látszani.

 • Vida Zoltán

  2010. január 27. szerda - 20:01

  #60481

  Sajnos elkerülte figyelmemet ez a téma, pedig én igencsak érdekelt vagyok. Partnereink pont az ilyen és ehhez hasonló faházak tervezéséből, gyártásából, építéséből élnek. Oroszországban 😉 . (Mi a szoftvert adjuk hozzá. )
  Nem mondanám, hogy az ilyen házakat csak a „gazdagok hóbortja” kategóriába kell tenni.
  a) nem is olyan drága, mint tűnik
  b) meg lehet úgy is melegre építeni, hogy ne vesszen oda a faház jellege (két nem túl vastag 50/120 gerendafal közötti szigetléssel)
  с) hétvégi ház státuszban (ha nem muszályegész évben benne lakni, mondjuk -20 fokig) nem túl vastag 120-150-es falak már nagyon jók extra szigetelés nélkül is. És nem megy tönkre a ház, ha ki van kapcsolva a fűtés. Megjegyzem, a sok-sok régi orosz faház hasonló vasag falakkal épült.
  d) egyáltalán nem elavult ez a technológia, főleg azután, hogy CNC-és gépek gyártják őket milliméteres pontossággal.
  Ami pedig az építészeti feladatot illeti, hát mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el nyáron a finn házépítési kiállításra. A faházak 90 százalékát hatalmas ablakokkal, a modern építészet minden jellemzőjével együtt tervezik. A gyártó cégek sorbanállnak a legdivatosabb finn építészek kegyeiért, félelmetes pénzeket fizetnek ezkekért az egyedi tervekért nekik.

 • Veres Zsolt

  2011. február 8. kedd - 19:51

  #78571

  Erdélyben található, több mint 500 négyzetméteres faipari gyárral rendelkezem,faházakat és kertibútrokat lehetne gyártani. Üzlettársat vagy partnert keresnék! Ha valakit érdekel az ajánlatom akkor írjon: veres_zsolti@yahoo.com

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

SAJÁT
Családi ház meredek telken

Sokféle kihívás érhet egy építészt, ezek közül talán a leggyakoribb a meredek telekre való tervezés. Ez különösen akkor érdekes, ha extra meredek a telek. Elég sok ilyen telekkel volt már dolgom, ezek közül volt már olyan is, aminek bizonyos részein 100%-os volt a lejtése – 10 m-en 10 m-t emelkedett – és egy 60%-os része […]

Családi ház meredek telken
2018. augusztus 17. péntek
SAJÁT
Az első egyszerű bejelentéses családi házam

2018 közepén mond még valakinek is bármit a 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet?  Ez vezette be az un. egyszerű bejelentéses – nem – eljárás módot. Erről szólt egy írásom, mely a megjelenése óta több mint 36.800 olvasásnál tart. 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet | Megerőszakolták az építési törvényt Ezt csak azért írom, mert a most bemutatandó […]

Az első egyszerű bejelentéses családi házam
2018. augusztus 3. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább