Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2009. november 10. kedd

Svájci faház

Szerencsére ez is egy olyan szakma, amiben időnként előfordulnak nem szokványos megbízások is. Az előzményekhez annyit, hogy működik itt Magyarországon egy svájci tulajdonú bútorgyár, amelyik kizárólag exportra, azon belül is elsősorban Svájcba és Németországba szállít bútorokat, de nem akármilyeneket. A gyár öreg, használt faanyagból készít bútorokat, mondhatni újrahasznosít.

Az elsősorban épületbontásokból származó faanyagot persze megfelelően kezelik, csiszolják, majd rusztikus modern bútorokat készítenek belőlük. Az elkészült bútorok a svájci árszinthez vannak megállapítva és állítólag viszik, mint a cukrot.

Nos a bútorok után a tulajdonos kedvet kapott a faházakhoz is és azt vette a fejébe, hogy hasonlóan régi, bontott faanyagból tradicionális svájci faházakat fog építeni Svájcban, mert hogy volna rá kereslet, mivel a valóban régi házak nagyon drágák. A gyártás itt lenne és innen szállítanák ki a félkész terméket.

Ehhez kellett faházakat tervezni, egy nagyobbat és egy kisebbet, ez utóbbi inkább csak üdülőnek való. A fogadószinttel nem kellett foglalkozni, azt ő intézi a konkrét igények és terepadottságok figyelembe vételével.

a következő oldalon a 2. változat rajzai láthatóak

Hozzászólások (6): megnézem / hozzászólok

 • dyRo

  2009. november 12. csütörtök - 19:03

  #32110

  Hát igen, ha kívülre teszed a szigetelést, akkor már ott ette meg a fene a fa külsőt… 😉

 • Faragó Attila

  2009. november 13. péntek - 20:20

  #33475

  A gazdagság ilyen értelmű megfogalmazása nagyon találó, és nekem nagyon tetszik. Ez rögtön megmagyarázza azt is, miért épül nálunk annyi silány ház. Nem vagyunk elég gazdagok, csak annak akarunk látszani.

 • Vida Zoltán

  2010. január 27. szerda - 20:01

  #60481

  Sajnos elkerülte figyelmemet ez a téma, pedig én igencsak érdekelt vagyok. Partnereink pont az ilyen és ehhez hasonló faházak tervezéséből, gyártásából, építéséből élnek. Oroszországban 😉 . (Mi a szoftvert adjuk hozzá. )
  Nem mondanám, hogy az ilyen házakat csak a „gazdagok hóbortja” kategóriába kell tenni.
  a) nem is olyan drága, mint tűnik
  b) meg lehet úgy is melegre építeni, hogy ne vesszen oda a faház jellege (két nem túl vastag 50/120 gerendafal közötti szigetléssel)
  с) hétvégi ház státuszban (ha nem muszályegész évben benne lakni, mondjuk -20 fokig) nem túl vastag 120-150-es falak már nagyon jók extra szigetelés nélkül is. És nem megy tönkre a ház, ha ki van kapcsolva a fűtés. Megjegyzem, a sok-sok régi orosz faház hasonló vasag falakkal épült.
  d) egyáltalán nem elavult ez a technológia, főleg azután, hogy CNC-és gépek gyártják őket milliméteres pontossággal.
  Ami pedig az építészeti feladatot illeti, hát mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el nyáron a finn házépítési kiállításra. A faházak 90 százalékát hatalmas ablakokkal, a modern építészet minden jellemzőjével együtt tervezik. A gyártó cégek sorbanállnak a legdivatosabb finn építészek kegyeiért, félelmetes pénzeket fizetnek ezkekért az egyedi tervekért nekik.

 • Veres Zsolt

  2011. február 8. kedd - 19:51

  #78571

  Erdélyben található, több mint 500 négyzetméteres faipari gyárral rendelkezem,faházakat és kertibútrokat lehetne gyártani. Üzlettársat vagy partnert keresnék! Ha valakit érdekel az ajánlatom akkor írjon: veres_zsolti@yahoo.com

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

SAJÁT
Kétlakásos családi ház Pécs-Gyükésen

Pécs magaslati területén egy üres telekre készült az alábbi kétlakásos családi ház terve. A terep igen erősen emelkedik, az utca amihez csatlakozik nagyon keskeny, ezért a telek alsó 5 m-es sávja kisajátításra vár, beépítésnél nem lehet figyelembe venni (ez a sraffozott terület a helyszínrajzon). A helyi előírások szerint ide csak max. 300 m2 összes nettó […]

Kétlakásos családi ház Pécs-Gyükésen
2016. augusztus 17. szerda
SAJÁT
Családi ház Gödöllőre

Miközben el voltam foglalva mások terveinek bemutatásával, no meg az építési jog vargabetűinek értelmezésével, elfeledkeztem arról, hogy lassan 1,5 éve nem tettem közzé saját tervezésű házat. Most pótolom (és elővettem még párat, amit majd folyamatosan közreadok). Szóval ismét akasztják a hóhért, vagyis mindazt számon lehet most kérni rajtam, amit valaha is mondtam mások tervére. A […]

Családi ház Gödöllőre
2016. július 29. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább