Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2009. december 29. kedd

Kedves Miklós !

http://gesterling.files.wordpress.com/2006/12/new-year.jpg

Kedves Miklós!
A ház épül, már megy a fütés, és már majdnem “csak” a belső munkák vannak hátra. Örülünk, hogy Ön tervezte meg a házat, nagyon tetszik és alig várjuk, hogy beköltözhessünk.
Kívánunk Önnek és családjának kellemes ünnepeket és boldog újévet!
Üdvözlettel: XXX család

Egy építésznek nem is lehetne szebb jókívánságokat írni így év vége felé, mint a fenti levélben foglaltak (katt az alábbi fotóra a ház terveiért).

Ha külön nem is hívtuk fel rá a figyelmet, de december 21-ével leállt az iroda, az érdemi munka csak január 5-6 körül kezdődik. Emiatt a gépet is csak ritkán kapcsolom be, ebből következően az esetleges kérésekről, kérdésekről is csak késve értesülök. Kérem nézzék el, hogy az év utolsó 2 hetében kicsit lazítunk és nem reflektálunk azonnal.

Január elejére ígérték az új gépeinket. A meglévők elavultak és mivel számítógépet gyakorlatilag nem lehet fejleszteni csak cserélni, ez most jó alkalom egy régi elhatározás megvalósítására, miszerint áttérünk MAC rendszerre. Az átállás remélhetőleg nem fog fennakadást okozni a tervezésben, de mindenképpen időbe fog telleni, hogy átszokjunk.

Ezúton szeretnénk minden kedves Olvasónknak, Követőnknek, Érdeklődőnek, volt és leendő Megbízónknak

Nagyon Boldog Újesztendőt Kívánni !

Hozzászólások (10): megnézem / hozzászólok

 • aglaca

  2009. december 30. szerda - 10:29

  #59792

  Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

  A MAC rendszerről meg annyit, hogy remélem nem fog úgy járni vele mint legutóbb a telefonnal.

  http://koos.hu/2009/12/16/elado-egy-6-honapos-omnia-tartozekokkal

 • ikon

  2009. december 30. szerda - 13:05

  #59794

  Szuper.

  Miklós, viszinton a MAC rendszer műkődéséről feltélen számítanék folyamatos infókra. Mert mint a grafikusoknál, hangmérnököknél, ahol nem akarnak pár havonta újratelepíteni….ott csak ezt használják.
  Hajár.
  És bujjék
  ikon

 • Hawaii

  2010. január 1. péntek - 16:34

  #59817

  Miklós: “…és mivel számítógépet gyakorlatilag nem lehet fejleszteni csak cserélni…”
  Tudom, nem ez a lényeg, és ez a kérdéskör messzire vezet, de hadd jegyezzem meg, hogy azért ez a kijelentés ebben a formában erősen sántít. 🙂 Kellő körültekintéssel igen is lehet ‘jövőálló’ (akár 4-5-6 évre is) konfigurációt választani. Persze ez nyilván függvénye a felhasználási területnek és a csereciklus sűrűségének is, de az építészeti programok nem feltétlenül igénylik az erőforrások bővítésének a feszes tempóját.
  A példa kedvéért: AM2+, vagy AM3 foglalat köré építkezve szépen lassan végigjárható a létra a gyengébb egy magos processzortól a combosabb négy magosig, 1GB memóriától akár 8-16GB-ig. A videókártya, de szükség esetén maga az alaplap is cserélhető, hisz pont ez a lényege az asztali PC-knek.
  A jól megválasztott monitor, ház, tápegység könnyű szerrel átvészeli a fenti időintervallumot.

 • Hawaii

  2010. január 1. péntek - 16:35

  #59818

  Apropó!

  B.U.É.K. 🙂

 • aglaca

  2010. január 4. hétfő - 11:22

  #59886

  Hát egy 2004-es gépen tényleg nincs mit fejleszteni.
  A MAC-es tapasztalatokat én is kíváncsian várom. Remélem folyamatosan beszámolsz majd a tapasztalatokról, mert a puding próbája az evés a számítógépeké meg a gyakorlati használat.
  Bár az igazi az lenne, ha egy ugyanolyan értékű pc-t is csatarendbe állítanál, és akkor valóban összemérhető lenne a két rendszert.
  Na jó ne legyek telhetetlen, hiszen nem tesztlaborod van hanem építészirodád 🙂

 • atuse

  2010. január 5. kedd - 15:37

  #59914

  Hadd legyek kíváncsi! Milyen gépek, milyen rendszerrel?

  A macintosh-ok kiválóan alkalmasak a tervezésre. Én már 15 éve ezeket használom nagy megelégedésre.
  Amennyiben tanács vagy segítség kell, akkor fordulj hozzám! Ezek mellett ajánlom a http://beszeljukmac.com fórumot.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

SAJÁT
Családi ház meredek telken

Sokféle kihívás érhet egy építészt, ezek közül talán a leggyakoribb a meredek telekre való tervezés. Ez különösen akkor érdekes, ha extra meredek a telek. Elég sok ilyen telekkel volt már dolgom, ezek közül volt már olyan is, aminek bizonyos részein 100%-os volt a lejtése – 10 m-en 10 m-t emelkedett – és egy 60%-os része […]

Családi ház meredek telken
2018. augusztus 17. péntek
SAJÁT
Az első egyszerű bejelentéses családi házam

2018 közepén mond még valakinek is bármit a 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet?  Ez vezette be az un. egyszerű bejelentéses – nem – eljárás módot. Erről szólt egy írásom, mely a megjelenése óta több mint 36.800 olvasásnál tart. 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet | Megerőszakolták az építési törvényt Ezt csak azért írom, mert a most bemutatandó […]

Az első egyszerű bejelentéses családi házam
2018. augusztus 3. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább