további cikkek

Koós Miklós
Koós Miklós
2010. június 24. csütörtök

maKészház Passzívház magazin

Nehéz helyzetben van az építtető, aki ma családi házat szeretne építtetni. Oly sok információ éri, nem is tudja, hogyan döntsön, milyen technológiát válasszon? Sokszor nem is tudja átgondolni, hogy egyes döntéseinek mi a következménye! Ha csak az épületenergetikai kérdésbe gondolunk bele, még az építészek és kivitelezők is gondba vannak.

A magyar átlaglakás  250-300Kwh/m2/év fűtési energiát használ el. Az energia tanúsítványunk kb. 160 Kwh/m2/év fogyasztást enged meg a minimum követelménynek számító C kategóriában. A Passzívház értékhez 15Kwh/m2/év fűtési energia fogyasztás tartozik. Az Unió új előírása szerint 2020-tól csak a közel 0 energia felhasználású épületek építetőek, és a meglévő lakásállományt is át kell állítani energia hatékony működésre.

Akkor a ma felépülő, „nagyfogyasztású” épület értéke ugyanúgy lezuhan mint a nagyköbcentis autók értéke az elmúlt 15 évben? A másik nehéz kérdés kinek mi a feladata, ki miért felelős, milyen jogszabályokat kell betartani az építkezése kapcsán. Magazinunkkal ezekben a kérdésekben kívánunk segítséget nyújtani!

A maKÉSZHÁZ-PASSZÍVHÁZ magazinunk nem csak print, hanem digitális formában is megvásárolható.

http://www.dimag.hu/magazin/Makeszhaz-Passzivhaz_magazin

(x)

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.