további cikkek

Koós Miklós
Koós Miklós
2010. november 4. csütörtök

MÉB 83. | 3D lakberendezés

A Tűzimádó blog kapcsán már bemutattam Tóth Tamás-t, aki egy egész blogfarmot és webáruházat működtet. Mivel a blogjai meglehetősen különböző témájuak, ezért külön mutatom be őket.  Már csak azért is érdekes lehet a válaszait elolvasni, hogy legyen valami fogalmunk arról, hogyan tisztán internetes tevékenységből, blogból is lehet üzletet csinálni.

Mi a 3D lakberendezés bloggal a célod, küldetésed?

Miután lakberendezői végzettséget szereztem, a munkáim bemutatása céljából készítettem ezt a honlapot. Illetve azért, hogy további megrendelésekre tegyek szert. Ma már nem lakberendezek, azonban látva a honlap számomra jelentős látogatottságát, nem kapcsoltam le. Időnként egy két újabb cikket teszek fel rá (volna még mit, de az időm nem igazán engedi), valamint kiegészítettem egy lakástextil webáruházzal.
A honlap több aldomainnel is rendelkezik, de ami igazán önálló tartalommal bír, az a http://3d-modell.3d-lakberendezes.hu aldomainen (röviden: http://3d-model.org ) oldal. Gyakorlatilag mint Önálló honlap működik, hogy valamelyest segítse azokat, akik számítógépes lakberendezéssel kívánnak foglalkozni. Általam megrajzolt 3d-objektum csomagot, oktató dvd-romot és az általam is használt lakberendező programot árusítok rajta.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

Kapcsolódik a mostani munkámhoz is, hiszen a mai vállalkozói tevékenységemnek része az internetes termékértékesítés, stb.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Hogy referencia anyagként szolgáljon.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Ma már kevés, évente kb. 4.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Az olvasók a mediterrán témákat keresik jobban, ugyanakkor ezek a legrégebbiek is, tehát a Googlenak is köszönhető ez a felülsúlyozás.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Nem engedek kommenteket, mert nem győzném a válaszolást. A 3d-modellezés oldalán van olvasói levelezések post, de ennek ellenére, vagy magánlevélben kérdeznek, vagy telefonon felhívnak. Az ilyen megkeresések ebben a témában csak havi 4-5 szintjén vannak.
Most szeptemberben az elmúlt 30 napban 26400 látogatóm volt.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Számomra az volt a sikeres munkám, amiben a lehető legnagyobb szabad kezet kaptam, mint lakberendező. Pláne, ahol esetleg a terv kisebb módosításaiba is bele szólhattam, mert meg tudtam győzni a megrendelőt, hogy ergonómiailag előnyösebb az a kialakítás, jobban szolgálja az ő elképzeléseiket, igényeiket.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Ezt a blogot már ritkán írom. Egy-egy bejegyzés megírása ebben a témában az általánostól nagyobb feladat. Hogy megírhassam, a lakberendezési tervet kell elkészítenem, a látványtervek, a fényképek, az egész dokumentációnak az olvasó elé tálalása – összességében sokkal nagyobb feladat, mit egy általános téma. Így nem tudom megmondani mennyi időt vesz igénybe egy-egy bejegyzés.
Ebben az évben egészítettem ki egy webáruházzal, ami kb. másfél havi programozói munka volt. (a karbantartás: árváltozás, arukészlet változás napi feladata mar kisebb feladat). Mert nem kész webáruházakat használok, hanem terméktulajdonság specifikusan programozom le. Ha csak vennék, ez lényegesen drágább lenne, és elveszne a keresőoptimalizálásból adódó versenyelőnyöm. Mert minden honlaptulajdonosnak fontos, hogy a keresők, milyen kulcsszóra, milyen helyezéssel hozzák a honlapot. S ez igazi verseny, és élmény, ha valamely kulcsszóra igen jó helyezést sikerül elérni, sőt évek alatt folyamatosan megtartani.

Van-e kitűzött célod, vagy pl. meddig tervezed írni a blogot?

Jövőre már nem szándékozok újabb webáruházat tervezni, így vélhetően több időm lesz arra, hogy ezt a blogot napi szintre hozzam. Egyrészt, a jobb korábbi munkáimat lesz időm prezentálni, valamint az újabb ötleteim bemutatásával, segítséget, ötletet tudok adni a látogatóimnak.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Legyenek nyitottak és kreatívak, a honlapom azért van, hogy ha valami megtetszett, használják fel az ötleteimet. – És természetesen rendeljenek minél több lakástextil árut a webáruházamból. 🙂

http://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.png 3D-lakberendezés
A blog indulása: A blog indulása: 2005 | A blog szerzője (nickneve): Tóth Tamás

http://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

mi a véleménye a blog interjúkról (MÉB) ?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Hozzászólások (3): megnézem / hozzászólok

 • MÉB 86. | LED-lámpa bolt

  2010. november 19. péntek - 17:12

  […] Tűzimádó és a 3D-lakberendezés nevű blogok után itt olvashatnak Tóth Tamás 3. blogjáról, pontosabban webáruházáról, a […]

 • Magyar építészeti blogok (MÉB)

  2010. december 13. hétfő - 09:04

  […] kirándulások. A blog indulása: 2000 84 | Falanszter blog A blog indulása: 2010 83 | 3D lakberendezés A blog indulása: 2005 82 | Stilblog A blog indulása: 2000 81 | zöldfal blog A blog […]

 • TÜKE

  2011. március 6. vasárnap - 06:25

  Ez is a napokban “zajlik.”
  http://galeria.index.hu/belfold/2011/03/04/lakastrend_kiallitas
  Tartozik hozzá cikk is ?- (jobb sarokban ?) -ill. bizonyára más helyeken is.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.