Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2011. március 9. szerda

ZERO CO2 Konferencia 2011 – beszámoló

2011. március 4-én, a MÉSZ Ötpacsirta utcai székházában tartották meg a 4. Zero CO2 konferenciát a fenntartható építészetről, melyet Lisa Siola, UIA II. Régió elnöke nyitotta meg.

A konferencia gazdag anyagából 3 előadást emelnék ki

Fenntartható építészeti trendek

Szekér László építész volt a konferencia főszervezője, ő egyben az UIA „Építészet a Fenntartható Jövőért” II. régió programigazgatója is. A fenntarthatóság kapcsán felhívta a figyelmet a legfontosabb tényezőkre:

  • hatékonyság az energiatakarékosságban
  • a jelenlegi lineáris helyett előtérbe kell kerülnie a körkörös folyamatoknak (újrafelhasználás)
  • a fosszilis energiákról tejes mértékben át kell térni a megújulókra
  • a cél 2050-re a karbonmentesség

Az előadás második részében a legújabb magyarországi passzívházakat mutatta be (Tengelic, Budaörs, Budapest, Páty… stb).

A konferencia mottója is lehetne a következő: “A fűtésszámla az a büntetés, amit a múltban elkövetett építészeti hibákért kell fizetnünk“. Előadásában először külföldi, majd magyarországi projekteket ismertetett.

Az előadás meghívott vendége volt Zobor Bence, aki a németországi HHS Planer, ARCHITEKTEN AG-ben az SMA AG gyárépület, Kassel gyárépületének tervezésében vett részt.

  • a 2. oldalon a Holcim Awards, építészeti világverseny a fenntartható építészetért című előadásról
  • a 3. oldalon pedig a Velux ModelHome 2020 projektjéről esik szó

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

SZAKMA
ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre. A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a […]

ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia
2018. június 10. vasárnap
HÁZ-TERV
„Jössz-MÉSZ” Nyári városnéző séták a MÉSZ szervezésében

„Jössz-MÉSZ” Nyári városnéző séták a Magyar Építőművészek Szövetsége szervezésében. Merüljön el velünk Budapest építészeti különlegességeiben egy kellemes nyáresti séta során. Sétáinkon betekintést nyerhetnek a Palotanegyed épületeinek és egykori lakóinak történeteibe, a Városligeti fasor kialakulásába, a legimpozánsabb századfordulós villák lakóinak mindennapjaiba, illetve a Pasaréti fák alatt meghúzódó különleges villanegyed építészeti megoldásaiba. Különleges élményként városnéző sétahajó kirándulást szervezünk a Dunán, […]

„Jössz-MÉSZ” Nyári városnéző séták a MÉSZ szervezésében
2017. július 25. kedd

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább 

legutóbbi hozzászólások