Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2011. október 22. szombat

Viszik a cikkeinket

Örömteli, hogy az utóbbi időben több helyen is találkoztam a cikkeimmel, aminek persze örülök, annak viszont nem, hogy nem olvassák el (a lap indulása óta fent lévő) copyright szöveget.

Amíg csak egy-két bekezdést vesznek át és megadják a linket, addig rendben is van, de amikor úgy vesznek át teljes cikket, hogy arról nem is tudok, no azért már szólnom kell. Az ok egyszerű és azt gondolom elfogadható. A blog nonprofit vállalkozás, az egyes cikkek megírása sokszor több órát is igénybe vesz, nem ritkán napokig készül, sok energia fekszik benne és ebbe természetesen beletartoznak a segítők és a társszerzők is.

Hogy egyértelmű legyen ezzel kapcsolatban az álláspontom, idemásolom a blog ide vonatkozó oldalát, amit a mai nappal megváltoztattam:

A következőket teheted a művel: szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a koos.hu honlapon megjelenő cikkeket, de csak az alábbi feltételekkel:

  • Nevezd meg!. A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a Mű címét és eredeti megjelenési helyét – linkjét).
  • Így add tovább!. Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, az így létrejött alkotást csak a jelenlegivel megegyező licenc alatt terjesztheted.
  • az eredeti cikk terjedelmének maximum az 50 %-át lehet ilyen módon megjelentetni
  • 2011. 10. 22. a mai naptól kezdve maximum 1000 karakter hosszúságú szöveg vehető át az eredeti cikkekből
  • akár a teljes cikket vagy annak csak egy részét szeretnéd publikálni, az kizárólag csak úgy jelenhet meg, hogy a cikk elején jelezned kell, hogy ki a cikk eredeti szerzője és pontosan honnan lett átvéve (közvetlenül az adott posztra mutató linkkel, tehát nem elég, hogy koos.hu)
  • bármilyen felhasználás vagy terjesztés esetén egyértelműen jelezned kell mások felé ezen mű licencfeltételeit.

Hozzászólások (5): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

ÉPÍTÉSI JOG
Jobs és az átalakított Porsche

Mielőtt a cím miatt többen lehurrognának, tudom, hogy Steve Jobs (a gyengébbek kedvéért az Apple elnöke és teljhatalmú ura) Mercedes-szel jár, de most nem is az ő autójáról lesz szó. A mai bejegyzést kezdjünk egy hosszabb idézettel. A cikk a  http://iddqd.blog.hu blogon jelent meg. Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép […]

Jobs és az átalakított Porsche
2010. október 13. szerda

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább