Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2011. november 16. szerda

iPad | Épületfelmérés: OrthoGraph Architect iPad

Évekkel ezelőtt – amíg egy rövid ideig volt egy windowst futtató okostelefonom – már épp kaptam volna tesztelésre egy Orthograph Architect épületfelmérő alkalmazást, de mivel gyorsan túl adtam a telefonon, a teszt elmaradt. Azt annak idején még elsősorban PDA-kra fejlesztették ki, ezért tudott (volna) futni egy Samsung Omnia-n is. Most megjelent ennek egy iPad-es változata.

2011 szeptember 27 – Nürnberg, Németország – InterGEO vásár – Megjelent az első professzionális épületfelmérési szoftver iPad-re! A felmérőszoftverek vezető fejlesztője az OrthoGraph bejelentette és be is mutatta az új legkorszerűbb szoftverét az InterGEO 2011 kiállításon és vásáron. A szoftver egyedülálló módon lehetőséget biztosít alaprajzok szabadkezes skiccének készítésére, gesztusokkal történő navigálásra és pontos mérések elvégzésére már a helyszínen is. Az iPad nagy képernyője és erős hardvere extrém sebességre gyorsítja az ingatlanfelmérési folyamatot.

A felmérések valós időben frissülnek grafikusan is, valamint a szoftver intuitív felülete biztosítja, hogy az alaprajzok percek alatt elkészülhessenek.

Az OrthoGraph kimutatások futtatására is képes már a helyszínen, melyek a helyiség területét, fal és nyílászáró felületeket tartalmaznak.

A rajzokat Dropbox-ba lehet feltölteni, ezáltal lehetőség nyílik az alaprajzok azonnali felhasználására az irodában.

Ezáltal az építészek könnyen együttműködhetnek a felmérőkkel, bárhol is dolgozzanak épp a helyszínen.

forrás: OrthoGraph blog

letölthető az AppStore-ból

 

 

 

Hozzászólások (1): megnézem / hozzászólok

  • Avatar

    sby f. j.

    2011. november 16. szerda - 09:30

    #82515

    Néztem a videót és ámultam, tényleg ügyes

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

TECH
Felhőben dolgozni 2. | Elszakadni az asztaltól

Jó ideje tönkre ment a notebookom, ezért komolyan felmerült bennem, hogy ha veszek is egyet, akkor milyet. Mivel szinte csak (vonaton) utazáskor használom, így nem létszükséglet. Ha viszont nem az, a teljesítménye sem érdekel, lévén vonaton úgy sem lehet komoly munkát végezni (gondolok itt pl. az ArchiCAD-re), nem vágok full HD videókat, nem készítek animációkat, […]

Felhőben dolgozni 2. | Elszakadni az asztaltól
2016. április 13. szerda
TECH
iPhone | JogtárMobil

Bárki számára elérhető az App Store-ban az ingyenesen letölthető JogtárMobil alkalmazás. A JogtárMobil segítségével bárhol, bármikor elérheti a munkájához szükséges joganyagokat akkor is, ha nincs számítógépe közelében. Az alkalmazás interneten keresztül, a CompLex Kiadó szerverein végzi a kereséseket és a dokumentumok letöltését, így garantáltan a legfrissebb joganyagok és dokumentumok állnak a rendelkezésére. A JogtárMobil működéséhez iPhone […]

iPhone | JogtárMobil
2012. augusztus 9. csütörtök

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább 

legutóbbi hozzászólások