további cikkek

Koós Miklós
Koós Miklós
2011. december 12. hétfő

Előminősített passzívház Fótligeten

Már többször szerepelt ez a ház, legelőször, amikor még tervezés alatt volt. Időközben elkészültek a tervek, beadtuk előminősítésre, hamarosan várható az elfogadása.

Meghívtak a ház terveivel  a Passzívházak és Energiahatékony Épületek konferenciára. Az ott bemutatandó prezentációt feltettem a netre, így aki nem volt ott a Francia Intézetben, itt is megnézheti, persze a hozzátartozó kommentek nélkül.

Magam nem szeretem, ha egy előadáson sok szöveg van a diákon, mivel azért hívják előadásnak (bemutatónak), hogy az előadó beszéljen és ne olvastasson. Így jobbára csak tervek, táblázatok és minimális szöveg  olvasható itt alább. A pdf a Menü-ből letölthető, illetve célszerű teljes képernyőn nézni.

Ha valamiért nem jelenne meg az alábbi bemutató, innen lehet letölteni

A cím nem igazán pontos, mert nem ez volt az első passzívházam, csak ez jutott el elsőként az előminősítésig.  A prezentációban említést teszek arról a pécsváradi házról, amelyiket szerettük volna passzívházként megtervezni, de az adottságok és a tervezési program ezt nem tette lehetővé.

Az épület tervezésekor számos tanulság adódott, ami elég szerteágazó és ami megérdemli, hogy külön beszéljünk róla, mert hasznos lehet mind az érdeklődőknek, mind a leendő építtetőknek,  mind a passzívháztervezést éppen elkezdőknek. Hamarosan jön!

beszámolók a konferenciáról:

Hozzászólások (7): megnézem / hozzászólok

 • tanúsító

  2011. december 12. hétfő - 06:14

  Kedves Miklós,
  köszönöm, hogy feltöltötted, gratulálok az előadáshoz!

 • sby f. j.

  2011. december 12. hétfő - 10:00

  [-]

 • ZooLee

  2011. december 12. hétfő - 12:34

  Én a ház formavilágához, alaprajzához és az igényes reprezentációhoz gratulálok!
  Érdekelnének a rétegrendek!

 • Albert Sándor

  2011. december 12. hétfő - 12:56

  Kérdésem a szerzõhöz:

  Az alkalmazott tetõforma nyilván csökkenti a külsõ felületet … mennyiben látja lehetségesnek egy magastetõs, hagyományosabb épülettömeg kialakítását, illetve ismer-e ilyen példát (tudna-e nekem ilyet mutatni) ?

  Másik kérdés, mi alkotja a tetõ jelentõs vastagságú szigetelését ?

  Elõre is köszönöm.

  AS

 • ger82

  2011. december 12. hétfő - 15:18

  nagyon kíváncsi leszek a csomópontokra meg a ferde tető és falak statikájára, pl a bejárat előtti fedett terasz miből lesz? az egy beton túlnyúlás?

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.