Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2017. február 13. hétfő

Kivéreznek a kéményseprő cégek a rezsicsökkentés miatt

View of red tiled rooftops and a variety of different chimney pots in a typical English village

kép forrása: http://kamineo.hu/

“… Tavaly az év második felében a katasztrófavédelem feladata lett a lakossági kémények ellenőrzése az ország 16 megyéjében. Az év végi feladatok egy részét idénre kellett átütemezni. A szakszervezetek szerint azért, mert az OKF létszámhiánnyal küzd, az állami szerv viszont a kataszterek hiányosságaival magyarázza a csúszást. A kéményseprőpiac a harmadára esett vissza a rezsicsökkentés miatt, a még életben lévő cégek a vállalkozásokon próbálják behozni a kiesett bevételeiket. A jogszabályváltozások miatt viszont nem lett veszélyesebb az ellenőrzés …”

Forrás: Kivéreznek a cégek a rezsicsökkentés miatt – Napi.hu

 

további írások a kéményekről

 

Hozzászólások (5): megnézem / hozzászólok

 • Szabó Tamás

  2017. február 13. hétfő - 23:38

  #114426

  A mi cégünknél 2016 végén voltak a kéményseprők. Nem csináltak semmit, csak a kettő gázkazánra ráragasztottak 3-3 db matricát. Írt egy 45ezer forintos számlát. 2017 elején jött egy másik kéményseprő, mondtuk neki, hogy már voltak ellenőrizni. Megmutattuk neki a másik cég számláját, majd közölte, hogy minket átvertek, mert olyan dolgot számlázott le, amit nem is kellett volna. Kb 10ezer forintért csináljak meg ők. Mondta, hogy mivel a másik cég 2016-ot csinálta meg, akkor ő megcsinálja a 2017-et. Nem kértük tőle ezt a munkát. Felhívtuk a katasztrófa védelmet, ahol megtudtuk, hogy ha 2016 már megvan, akkor az jó 2 évig. Szóval a második cég is át akart verni, mert 2017-re nem kell már nekünk ellenőrzés…Persze az első cég számlája sincs még kifizetve, mert várjuk a számla magyarázatot, hogy miért annyi az annyi…Válasz még nem érkezett.
  Az a legjobb ha senkit se engedünk be, főleg nem munkát végezni, mert még egy igazolványos emberben sem szabad megbízni.

 • Cseh Zoltán

  2017. február 14. kedd - 14:53

  #114432

  Az ember csak néz ki a fejéből, hogy mi folyik itt.
  Budapesten 2004-ben 45 ezer forintért vettek át a kéményseprők egy kb. 2,5 m hosszú összepattintós gyári turbó (cső a csőben) égéstermék elvezetőt. A fali kazán ára akkoriban kb. 140 ezer forint volt.
  Szerintem arról van szó, hogy bizonyos vállalkozói körök korrumpálták a politikusokat, hogy számukra kedvező szabályokat hozzanak.
  Úgy látom, a mai napig folyik ez tisztességtelen üzlet.

 • Cseh Zoltán

  2017. február 14. kedd - 14:55

  #114433

  Előzetes moderáció van?

 • Cseh Zoltán

  2017. február 14. kedd - 15:00

  #114434

  Én úgy látom, hogy korábban vállalkozói csoportok korrumpálták a politikusokat, hogy számukra kedvező szabályokat alkossanak. De mert több ellenérdekelt vállalkozói csoport van, a kormány átmenetileg magát hozta helyzetbe.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÉPÍTÉSI JOG
Sirassuk-e, hogy a családi házaknál megszűnt a kötelező kéményellenőrzés?

2016-ban ugyan ingyenessé tették bizonyos ingatlanok esetében, csak éppen nem értettem, hogy miért kérdezi a helyszínen a kéményseprő, hogy van-e  erre a címre bejelentve bármilyen vállalkozás? Mi köze hozzá? Igenám csakhogy egy nagyokos úgy fogalmazta meg az előírást, hogy bár a magántulajdonú házakban ingyenes a kéményseprés, de ha telephelyként akárcsak egy cég is be van […]

Sirassuk-e, hogy a családi házaknál megszűnt a kötelező kéményellenőrzés?
2017. november 28. kedd
ÉPÍTÉSI JOG
21/2016. (VI. 9.) BM rendelete a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szabályairól

Tegnapi nap megjelent a belügyminiszter 21/2016. (VI. 9.) BM rendelete a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól, amely a 2015-ben hatályba lépett a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény (Kstv) végrehajtási utasítása. A rendelet megjelenésével hatályát veszti a  kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátásának szakmai szabályairól szóló 63/2012. (XII. 11.) BM rendelet. A jogszabály részletesen felsorolja az égéstermék elvezetőkkel szemben támasztott követelmények […]

21/2016. (VI. 9.) BM rendelete a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szabályairól
2016. június 10. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább