Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2017. július 20. csütörtök

E-építési napló mobilapp iOS-re

Hamarosan iOS-re is elérhető lesz az elektronikus építési napló mobiltelefonos applikációja. A felhasználók, akárcsak az androidos verzióban, napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba. Az éles verzió bevezetése előtt a Lechner Tudásközpont fejlesztőcsapata július 21-től nyilvános tesztidőszakkal készül az alkalmazás finomhangolására.

Az asztali gépen használható elektronikus építési naplót fejlesztő és üzemeltető Lechner Tudásközpont elkészítette az e-napló mobilapp iPhone készülékeken használható verzióját is. Az androidos telefonokon már bevált és jól működő alkalmazás 2017 harmadik negyedévére tervezett éles indulása előtt a Lechner nyilvános tesztidőszak keretében gyűjti a kísérleti felhasználás tapasztalatait, melyek összegzése után elvégzik a szükséges módosításokat. A reszponzív alkalmazás tesztelésére a http://kerdoiv.lechnerkozpont.hu/enaplo-iosregisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni 2017. július 26-ig. A regisztrált tesztelők visszajelzéseit az apple@lechnerkozpont.hu email-címen várják a fejlesztők 2017. augusztus 25-ig.

 

 

A iOS-en futó applikáció lehetővé teszi, hogy a naplóhasználók, tervezők és kivitelezők akár az építkezés helyszínén is tudjanak napi jelentést, vagy eseti bejegyzést írni, az építtetők pedig nyomon követhetik az építkezés folyamatát úgy, hogy mindez biztonságos és gyorsan hozzáférhető legyen. Új napló megnyitása, a törzsadatok felvétele és a napló struktúra kialakítása továbbra is csak asztali gépen, vagy laptopon az e-napló weboldalán lehetséges. Az iOS 9.1-en, vagy annál újabb operációs rendszeren futó alkalmazás használata nagyon kevés adatforgalmat generál, a leggyakrabban használt és az építési folyamatot végigkísérő funkciók mégis elérhetőek az építési munka, vagy ügyintézés közben is.

Az iPhone készülékekre kifejlesztett naplóverzió csupán az iOS eltérő architektúrája miatt különbözik androidos társától, megjelenésük és a funkciókészletük ettől eltekintve azonos.

A tesztelésre meghívott felhasználók július 21-től érhetik el a mobiltelefonos applikáció próbaverzióját a Test Flight alkalmazásban.

Lechner Tudásközpont

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

TECH
Elérhető az első magyar BIM-kézikönyv

(sajtóközlemény) Június 22-től letölthető az első magyar BIM-kézikönyv. A négyrészes sorozat első kötete nem csupán az épületinformációs modellezéshez kapcsolódó legfontosabb fogalmakat ismerteti, hanem a technológia széleskörű felhasználási lehetőségeit is részletesen bemutatja. A nemzetközi viszonylatban is hiánypótló, hazai BIM-kézikönyv sorozat első kötete június 22-től ingyenesen letölthető a Lechner Tudásközpont honlapjáról. A BIM többértelmű betűszó, mellyel utalhatunk az […]

Elérhető az első magyar BIM-kézikönyv
2018. június 29. péntek
ÉPÍTÉSI JOG
E-napló | 2 ingatlanon azonos épületek, egy építési engedély, 3 tulajdonos

Kedves Miklós! Ikerház bővítésének építési folyamatába csöppentem bele és ehhez kell e-naplót nyitni. Két ingatlanon azonos épület, azonos bővítési feladat, egy építési engedély, 3 tulajdonossal. Erre kell e-naplót nyitni. Miután építtetői érdeklődésre Elektronikus Építési Napló Ügyfélszolgálat válaszlevelet küldött a feladat megoldási lehetőségeivel, úgy gondoltam ezt közreadnám rajtad keresztül mindenki hasznára, okosodására. Üdvözlettel: Stuksza Attila Ikerház […]

E-napló | 2 ingatlanon azonos épületek, egy építési engedély, 3 tulajdonos
2018. február 18. vasárnap

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább