Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2017. augusztus 20. vasárnap

Tiszafüred | Tisza-tavi kerékpáros centrum

“Funkcióját tekintve mindenképpen előzmények nélküli az épület az országban: biciklis benzinkút, ahol utazás közben fel lehet tankolni – evés, ivás, energiatöltés azaz pihenés. Másrészt intermodális csomópont: átszállás autóról vagy buszról esetleg vonatról kerékpárra és vissza. “ írja Ferdinánd Árpád, az épület tervezője az építészfórumos ismertetőjében.

Visszatérő vendégek vagyunk a Tisza-tavon, egyre jobban kedveljük ezt az eleddig kevésbé felkapott turisztikai “desztinációt.” Öröm volt látni ezt a fejlesztést, mert még hasonlóval sem találkoztam eddig. Bár 20 év kihagyással újra kerekezem, még nem én lennék a célcsoport, hanem pl. azok, akik megkerülik a tavat vagy csak átutazóban járnak itt és szeretnének egy kicsit megpihenni, bringát javíttatni és közben lezuhanyozni, rendbe szedni magukat a folytatáshoz.

Érdekes élmény, hogy az öltözőben kerékpártároló található, így szinte zuhanyozás közben is szemmel tarthatod a bringádat. Mindez ingyen.

Található kávézó is a tetőteraszon, a földszinten pedig egy kerékpáros bolt illetve egy 300 db-os kikölcsönözhető kerékpárállomány (az országúti versenykerékpártól, a sisakkamerán át a kerékpáros utánfutóig szinte minden …)

A centrum honlapja és facebook oldala illetve tisza-tavi bringás videók 

alaprajz forrása: http://epiteszforum.hu/nem-kilato-szep-kilatassal-kerekparos-kozpont-tiszafureden

A végére egy time lapse videó az építésről …

… és egy drónvideó az elkészült épületről

Hozzászólások (1): megnézem / hozzászólok

  • Szabóbácsi

    2017. augusztus 21. hétfő - 08:53

    #116328

    Az biztos hogy síkvidéken ennél drágábban már nem lehetne kerékpárosoknak büfét, műhelyt rittyenteni. Vagyis, ha jól belegondolunk….lehetne….

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HÁZ-TERV
2010 EKF | Kinek épült ez a kerékpárút?

Eredetileg 3 külön témáról szerettem volna írni, de aztán összekapcsoltam őket, mert a valóságban is összefüggenek. Az EKF egyik és talán az egyetlen igazán fontos nagyberuházása a Zsolnay negyed kialakítása. A koncerttermen kívül ez kapcsolódik leginkább az EKF koncepcióhoz, izgalmas program, sokszínű a megvalósítás lehetősége. Mondanom sem kell, 2010-ben SEMMI SEM LESZ BELŐLE!. A belvárosból […]

2010 EKF | Kinek épült ez a kerékpárút?
2010. június 29. kedd
HÁZ-TERV
Szebb jövő | a bogotai kisérlet

Bardóczi Sándor tájépítész ismét egy olyan városi kísérletről számolt be az építészfórum-on, amelynek tanulságai messze túlmutatnak az adott városon és egyszerűsége okán bármely nagyváros követhetné a jó példát. A kolumbiai Bogotát 6 éven át polgármesterként irányító Enrique Peñalosa olyan drasztikus lépésre szánta el magát, aminek nem sok esélyt adtak. Kitiltotta az autókat a belvárosból és […]

Szebb jövő | a bogotai kisérlet
2009. február 20. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább