Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2017. augusztus 27. vasárnap

Felmérés a 3D modellezésről és a BIM-ről

Elindult egy műszaki kérdőív, mely arra fókuszál, hogy kiderüljön mennyire használjuk hazánkban a 3D modellezést és a benne rejlő lehetőségeket. A Burken Kft. munkatársai által összeállított kérdéssor megpróbál átfogó képet kapni arról, hogy kik és milyen folyamatoknál használja a háromdimenziós modellt. A felmérés célja megismerni, milyen alkalmazásokat használnak a hazai mérnökök, legyen szó épületről, technológiáról vagy más műszaki szakterületről.

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy nem minden épületről, ipari telephelyről vannak aktuális tervdokumentációk, a kérdőív erre is kitér, így az igért kiértékeléskor arról is kapunk képet, hogy mi is a valós helyzet.

A felmérés második részében a mostanában sokat emlegetett BIM modell (épületinformációs modellezés) jelenlegi helyzetére, alkalmazására térnek át. Kíváncsian várjuk, hogy a kérdőív kitöltők hány százalékának lesz fontos az egységes adattárolás, vagy éppen az üzemeltetés/karbantartás hatékonyabbá tétele.

A kérdőívet 2017. szeptember 13-áig lehet kitölteni, lehet anonim módon is részt venni a felmérésben, de, ha megadja a nevét, email címét akár egy LACKVIEW BV6000 mobiltelefont is nyerhet.

Szánjatok a kitöltésre 20 percet! Szeretnénk mi is feltérképezni a jelenlegi magyarországi helyzet – mennyire ismerik, mennyire használják a mérnökök a 3D információs modelleket és a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Tovább a kérdőívre

 

 

 

Valós 3D dokumentáció készítése lézerszkenneres felméréssel

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda
SZAKMA
E-Tervpálya | Kérdőív egy lehetséges online tervpályázati rendszerhez

Most kaptam ezt a kérdőíves felhívást a Lechner Tudásközpontból. a tervpályázatok online felületre való költöztetése valóban nagyon fontos lenne, elsősorban a publikálás és a nyilvánosság miatt, ami most szinte teljesen elsikkad. A kérdőív elég részletes és számos tervpályázati anomáliára rákérdez, van benne szabad szavas véleményre is lehetőség. Töltsétek ki minél többen! *** Arra kérjük Önt, […]

E-Tervpálya | Kérdőív egy lehetséges online tervpályázati rendszerhez
2017. szeptember 4. hétfő

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább