Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2017. szeptember 4. hétfő

E-Tervpálya | Kérdőív egy lehetséges online tervpályázati rendszerhez

Most kaptam ezt a kérdőíves felhívást a Lechner Tudásközpontból. a tervpályázatok online felületre való költöztetése valóban nagyon fontos lenne, elsősorban a publikálás és a nyilvánosság miatt, ami most szinte teljesen elsikkad.

A kérdőív elég részletes és számos tervpályázati anomáliára rákérdez, van benne szabad szavas véleményre is lehetőség. Töltsétek ki minél többen!

***

Arra kérjük Önt, hogy töltsön ki egy a jövőben megvalósuló, online tervpályázati rendszerről szóló kérdőívet 2017. szeptember 18-ig. A kérdőív elérhető EZEN a linken.

Véleménye igen sokat számít, hiszen arra törekszünk, hogy minél jobb pályázati rendszert tudjunk fejleszteni, és az valós igényeket szolgáljon ki. Amennyiben egyetért céljainkkal, nagyon megköszönjük, ha segít abban, hogy ismeretségi köréből minél több tervező kollégát elérjen ez a kérdőív.

Az online tervpályázati rendszer háttere:

Lechner Tudásközpontnak lehetősége van arra, hogy (az Európai Unió Európai Szociális Alapja valamint Magyarország költségvetése által finanszírozott KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00038 projekt keretében) a tervpályázat teljes folyamatát jobbá tegye.

Ezért egy olyan online tervpályázati rendszer fejlesztésébe kezdtünk, melynek felhasználói oldala egy jól alkalmazható, strukturált honlap lesz.

A felület célja kettős:

  • egyrészt képes lesz a tervpályázati folyamat támogatására a kiírás megjelenítésétől az eredmények kihirdetéséig (segítve a pályázatokon induló tervező kollégák munkáját pl. a pályaművek online beküldésében vagy a pályázati dokumentumok beszerzésében),
  • másrészt tervpályázati kataszterként is működni fog (áttekinthetően megjelenítve a rendszerben kiírt összes tervpályázatot).

Az online tervpályázati rendszerhez tartozó kérdőívről:

Szeretnénk megismerni a tervező kollégák véleményét, hiszen a megfelelő tudás begyűjtése nélkül nem lehetséges jól működő rendszert fejleszteni. Az a célunk, hogy az alkalmazással a tervpályázati folyamatok gördülékenyebbé, egyszerűbbé váljanak – ennek első lépése a fentebbi igényfelmérő kérdőív.

A kérdőív kitöltése 15 percet vesz igénybe.

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda
SZAKMA
Felmérés a 3D modellezésről és a BIM-ről

Elindult egy műszaki kérdőív, mely arra fókuszál, hogy kiderüljön mennyire használjuk hazánkban a 3D modellezést és a benne rejlő lehetőségeket. A Burken Kft. munkatársai által összeállított kérdéssor megpróbál átfogó képet kapni arról, hogy kik és milyen folyamatoknál használja a háromdimenziós modellt. A felmérés célja megismerni, milyen alkalmazásokat használnak a hazai mérnökök, legyen szó épületről, technológiáról […]

Felmérés a 3D modellezésről és a BIM-ről
2017. augusztus 27. vasárnap

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább