Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2018. február 18. vasárnap

E-napló | 2 ingatlanon azonos épületek, egy építési engedély, 3 tulajdonos

Kedves Miklós!

Ikerház bővítésének építési folyamatába csöppentem bele és ehhez kell e-naplót nyitni. Két ingatlanon azonos épület, azonos bővítési feladat, egy építési engedély, 3 tulajdonossal. Erre kell e-naplót nyitni. Miután építtetői érdeklődésre Elektronikus Építési Napló Ügyfélszolgálat válaszlevelet küldött a feladat megoldási lehetőségeivel, úgy gondoltam ezt közreadnám rajtad keresztül mindenki hasznára, okosodására.

Üdvözlettel:
Stuksza Attila

Ikerház esetén a készenlétbe helyezés során technikailag több lehetséges mód közül választhat, az alkalmazás ugyanis nem ellenőrzi, hogy egy építési engedély alapján hány db e-építési naplót nyitnak. A technikai lehetőségei:

1. Egy e-építési naplót nyit:

1a). Egy e-építési naplóban vezeti mindkét épület kivitelezési tevékenységét, pl. külön főnaplóban, elkülönülten. A készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az “Alapadatok ” között a “Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni az építtetőtársakat.
Ezekben az esetekben teljesen elkülönülten tudják dokumentálni a munkaterület átadást és a munkavégzést, és külön – külön le fogják tudni zárni az egyes épülethez tartozó (fő/alnaplókat.

1b). Egy naplóban, elkülönítés nélkül vezetik mindkét épület kivitelezési munkáit. Ebben az esetben csak az ikerház mindkét részének teljes elkészültét követően, valamennyi (al) főnapló lezárása után lesz lehetőség a használatbavételi engedély/tudomásulvétel/hatósági bizonyítvány megkérésére. Az építtetőtársakat itt is a készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az “Alapadatok ” között a “Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni.

2. Külön – külön e-építési naplót nyit a két (szerkezetileg különálló) épületre, és a készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az “Alapadatok ” között a “Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni az építtetőtársat.
Az alapterület a kivitelezési tevékenységgel érintett épület/épületrész területe lesz, a lakásszám függvényében s attól függően, hogy melyik napló készenlétbe helyezési megoldást választja.

Mivel a Lechner Tudásközpont az e-építési napló alkalmazás üzemeltetéséért felel, és a Helpdesk feladata az alkalmazással kapcsolatos technikai, informatikai kérdésekben való segítségnyújtás, illetve az esetleges hibabejelentések kezelése, ezért a fentebb leírt megoldásokkal járó esetleges jogkövetkezmények érdekében javasoljuk az illetékes építésfelügyeleti hatóság, vagy más építésügyben jártas szakember megkeresését.

A bejelentésének gördülékenyebb feldolgozása érdekében kérjük, hogy amennyiben ehhez a bejelentéséhez kapcsolódó további információt kíván küldeni, erre az üzenetre válaszoljon!

Üdvözlettel:
Elektronikus Építési Napló Ügyfélszolgálat

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevelünkben részletezettek a Lechner Nonprofit Kft. szakmai álláspontjának minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak.

Hasznos információk (jogszabályi háttér, gyakori kérdések, kézikönyvek, stb.): http://www.e-epites.hu/e-naplo

Hozzászólások (0): megnézem / hozzászólok

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

TECH
BIM | 6. Az egységes 3D építésügyi adatszolgáltatási séma

“Az engedélyezési‐ és tudomásulvételi eljárások során a tervezők a tervcsomag benyújtásakor számos olyan kalkulációval és adattal kell, hogy igazolják építményük megfelelősségét, mely a szabályzásban meghatározott. Jelenleg ezen adatok részben szöveges dokumentumokban kerülnek benyújtásra, így a későbbiekben nehezen felhasználhatók bármilyen más célra. Az adatok adatbázisban való tárolása megoldást jelent azok kereshetőségére. Az adatok három csoportba sorolhatók: […]

BIM | 6. Az egységes 3D építésügyi adatszolgáltatási séma
2018. augusztus 31. péntek
TECH
Elérhető az első magyar BIM-kézikönyv

(sajtóközlemény) Június 22-től letölthető az első magyar BIM-kézikönyv. A négyrészes sorozat első kötete nem csupán az épületinformációs modellezéshez kapcsolódó legfontosabb fogalmakat ismerteti, hanem a technológia széleskörű felhasználási lehetőségeit is részletesen bemutatja. A nemzetközi viszonylatban is hiánypótló, hazai BIM-kézikönyv sorozat első kötete június 22-től ingyenesen letölthető a Lechner Tudásközpont honlapjáról. A BIM többértelmű betűszó, mellyel utalhatunk az […]

Elérhető az első magyar BIM-kézikönyv
2018. június 29. péntek

feliratkozás a koos.hu hírlevelére

legfontosabb jogszabályok

minden fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább