Regisztráció/Belépés

A koos.hu cikkeinek szerzői

Avatar

közel 10 éve ismerem és megvallom őszintén nem is tudtam milyen fotókat készít, míg nem tért rá ő is a digitális technikára és nem kezdte maga is publikálni a saját blogjában az elkészült fotókat. Pár sorozata láttán jött az ötlet, hogy megkérjem, ossza meg a mi olvasóinkkal is remek fotóit

Avatar

Tibor gimis osztálytársam volt Sopronban. Az 5 évenkénti osztálytalálkozókat leszámítva, nem találkoztunk, pedig szakmabeli. Statikusként dolgozik Sopronban. Társtervezőként egy remek épület tervezésében vett részt, amivel díjat nyertek. Ez volt az apropója a szakmai találkozásnak.

Avatar

okl. építészmérnök és rehabilitációs környezettervező szakmérnökkel egy slendriánul megírt cikkem kritikája kapcsán futottam össze és sikerült rávennem, hogy tegye helyre a tévedéseket és szedje csokorba az akadálymentes kialakítás legfontosabb elemeit

Avatar

a biosolar.hu honlap tulajdonosa, számtalan energetikai témájú szakmai írás szerzője

Avatar

a koos.hu oldal fáradhatatlan rendszergazdája és kreatív programozója, immáron 2009 óta

Avatar

légifotózással kapcsolatos fotóival a Hazajáró sorozat számos cikkében találkozhattak. János honlapja a www.civertan.hu a magyar légifotózás egyedülálló archívuma és adatbázisa.

Avatar

a Cseresznye.net szerzője és tulajdonosa, a megújuló energiák szakértője. Ennek a témának szentelt egy cikksorozatot itt a koos.hu-n, ahol szó került nem csak a különféle alaptípusokról és azok működéséről, hanem a megtérülésükről is.

Avatar

okl. építészmérnök, gyakorló építész tervező és felelős műszaki vezető. 2009 december óta állandó szerzőnk. Korábban építéshatósági előadó volt, így egy olyan oldalról ismerte meg az építési folyamatot, ami mindannyiunk számára hasznos tanulságokkal szolgálhat.

Avatar

ny. főiskolai docens a Debreceni Egyetem Műszaki Karon. Épületgépész mérnök vagyok, hosszú tervezőirodai múlttal és húsz éves főiskolai docensi jelennel – most már friss nyugdíjasként. Közben három évet dolgoztam szakértőként Algériában, kettőt pedig egy óceánjáró hajók légtechnikai rendszereit szerelő csapatban Franciaországban, mindkét helyen sokat tanultam. Főbb szakterületeim a fűtés-távfűtés, a számítógépes tervezés, az épületfizika-épületenergetika és a napenergia hasznosítás, legújabb FluctuVent találmányom mégis szellőzési tárgyú.

Avatar

gyakorló építésztervező, aktív olvasónk és kritikusunk és aki egy általa tervezett házát mutatta be itt a koos.hu oldalon

Avatar

Magamról? Mérsékelten sikeres építészpálya zömén túl, sok érdekes kiegészítő tevékenységgel. Csináltam már érdekes közlekedési eszközt barátommal Ungár Somával (Gauswheel), nyertem Magyar Formatervezési Tanács díjat formatervemmel, terveztem különböző energiatermelő zöld kütyüket, s háromszor lettem érmes Vilati Csillagtúrán vitorlázásban. Sok okos és szép gyerekem van.

Avatar

okl. villamosmérnök, épületenergetikai szakértő az épületenergetikai tanúsításról és az azzal kapcsolatos jogszabályi háttérről illetve a tanúsítás szükségszerűségéről ír. Pályakezdő építészként mellesleg Gábor a legelső megbízóim egyike volt

Avatar

Sopronban születtem, a Műegyetem elvégzése után Budapesten, 1993 óta pedig Pécsen dolgozom építész vezető tervezőként. E blog gazdája és mindenese vagyok. Mindez öröm és egyre nagyobb felelősség, amibe 2007-ben, a blog indulásakor még bele sem gondoltam. Ma pedig már késő is lenne …

Avatar
Horváth András

építész, DDÉK elnöke, Paks főépítésze

| honlap | |

A gyorsan változó világból a változás érdekel, a gyorsaság viszont nem vonz. Egyre fontosabbnak tartom a megfontoltságot, a kellő rálátást a feladatra. Féltem a környezetünket, a kultúránkat az elkapkodott, kétes értékű és gyorsan avuló alkotásoktól. Ebből következik, hogy nagyra értékelem a tartalmas, értékálló gondolatokat és tetteket. Ha tehetem, építészként a magam számára is ezt tekintem mércének (forrás: http://hp-arch.hu/rolunk/horvath_andras)

Avatar

okl. építészmérnök, szervező szakmérnök (az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó ZRt. vállalkozási osztályvezetője) írásai a jogi szakszerűségükkel járultak hozzá ahhoz, hogy sokunk számára kevéssé ismert jog mégiscsak értelmezhető és megérthető legyen.

Avatar

a klasszikus mérnöktípus megtestesítője, írásait a szakmaszeretet és magas szakmai színvonal jellemzi

Avatar

Úgy gondolom, hogy amennyiben a műszaki szakember és a jogász együtt dolgozik, készek egymást meghallgatni, és a tapasztalataikat megosztani, akkor sok vitás helyzetet el lehet kerülni. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán 2004 óta oktatok, és a tételes jogszabályi rendelkezések helyett inkább azt igyekszem elérni, hogy a hallgatók a jogi gondolkodást és a jogszabályok megismerésének módját sajátítsák el. Az egyetemen és a 2006 óta végzett ügyvédi tevékenységem során is a hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű pereskedés helyett a követelések, tartozások megelőzésére helyezem a hangsúlyt. A lehetséges vitás helyzetek elkerülése érdekében szerintem sok segítség található az általam is szerkesztett Építésijog.hu oldalon.

Avatar

Életemben elég sok kanyart tettem, mivel vasútgépész technikus vagyok, így gyerekkori vágyaimat teljesítve néhány évig villamos mozdonyvezetőként kezdtem pályafutásomat, de utána mindig az építészet, rendezvények szervezése, marketing, érdekelt,és a vasas szakma ellenére, mindig a fa volt a kedvencem, akár kereskedtem vele, színpadot, vagy díszletet építettem belőle. A készházakkal 1998-ban ismerkedtem meg, és szegődtem az osztrák tulajdonú Bien-Zenker Kft.-hez mint tanácsadó. Itt szerettem meg, és megpróbáltam kisebb nagyobb sikerekkel elsajátítani a készház építést, megérteni az építészetet, és a teljes folyamatot. Én az a típus vagyok aki szeretem az építtetőt e telek vásárlástól, a tervezésen át, a beköltözésig végig vezetni, és segíteni a döntéseiben. A legjobban sikerült, és mai napig kedvelt épületek azok lettek, ahol a gazos telken, az építészen és a tulajdonoson kívül, már a gépész, a belső építész, a kertész, és a kivitelező is jelen volt. Az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozat elnökeként, legfőbb feladatnak, a MAKÉSZ védjegyet elért cégek, és a készházépítési technológia megismerését elfogadtatását tartottam. Ma már sajnálom, hogy csak autódidakta módon, és tanfolyamokon tanultam meg a szakmát, nincs diplomám, de majd nyugdíjas éveimben megszerzem.

Avatar

(aki építész) írásaiban beszámolt napjaink erdélyi kalákáiról, miképpen segítik nyaranta a hazai fiatalak (építész és kertészmérnök hallgatók) a hagyományos erdélyi építészeti tradíciók fennmaradását, megújítását. Izgalmas beszámolókat olvashattunk a különböző helyszíneken kalákában megvalósított fűzfaépítményekről fürdő és más izgalmas felújításokról

Avatar

Tremco-illbruck Kft. területi képviselője

Avatar

Dr. Kőszeghy Attila Ph.D. építész, településtervező, a Kós Károly Egyesülés tagja, az Országépítő folyóirat felelős szerkesztője

Avatar

Építőmérnök, tanulmányait Németországban és Magyarországon végezte. A diploma megszerzése után a kölni Miebach tervezőiroda munkatársa, mint tervező- majd projektmérnök, később a 2011-es évtől az újonnan megalakult vállalat, a fahidak gyártásával és építésével foglalkozó Schaffitzel+Miebach Faszination Brücken GmbH magyarországi képviselője.

Avatar

lakberendező – mellesleg régi kedves barátunk – a saját lakását mutatta be és azt, hogy kitartással egy egész lakásra való bútor össze lehet vadászni ugyanabban a stílusban, ami jelen esetben az art-deco, amely oly meghatározó volt a múlt század első felében

Avatar

Manitu Solar oldal tulajdonosa és szerzője, egy remek cikksorozatban a napelemek fajtáiról és működéséről írt.

Avatar

a Velencei Biennálé magyar vonatkozásáról írt egy tényfeltáró cikket

Avatar

2003-ban diplomáztam a Budapesti Műszaki Egyetemen informatikus mérnökként. Összesen 14 évig dolgoztam műszaki területen, többnyire saját vállalkozásaimban. Majd egy nagyot váltottam, hogy mérnöki képességeim mellett a kétkezi kreativitásomat is kiélhessem. Ezt a kombinációt a cserépkályhás szakmában találtam meg. Célom, az - első sorban külföldön megszerzett és folyamatosan bővített - elméleti és gyakorlati ismereteimet felhasználva, Magyarországon eddig ismeretlen műszaki minőségű kályhák tervezése és építése. Így az általam alaposan megtervezett, és precízen megépített kályhák akár passzívházak kizárólagos fűtésére is optimálisak.

Avatar

okl. építészmérnök, vezető tervező, igazságügyi szakértő, rehabilitációs környezettervező szakmérnök. Gyakorló építésztervező, a saját munkáját mutatta be

Avatar

vezető tervező, ügyvezető okl. építészmérnök okl. városépítési és városgazdasági szakmérnök Körmend város főépítésze

Avatar

a darmstadti (Németország) Passivhaus Institut (PHI) által felhatalmazott szakértõ (passzívház minősítő és oktató), aki jogosult a “Minőségellenőrzött passzívházak”elnevezésű minősítő bizonylat kiállítására. A passzívházak tervezésében nélkülönözhetetlen PHPP-2007 számítás első változatát ő dolgozta ki a darmstadti PHI-nél a 90’-es évek végén.

Avatar

Faipari mérnök, sokáig konyhabútor-tervező és -beépítő, jelenleg szaktanácsadó ( http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/473219 ). Civil; kerékpár-közlekedési, városrész-védő, szegénység-ellenes és integrációs projektek résztvevője.

Avatar

Az Aktív Passzív Stúdió építészeti tervezéssel, ezen belül kiemelten foglalkozik passzívház tervezéssel, tanácsadással, PHPP számítással és hőhídszámításokkal. Számos minősítés alatt álló és már minősített passzívház is található a referenciáik között. Balázs minősített passzívház tervező építész.

Avatar

gyakorló építész tervező, a koos.hu kitartó olvasója és a bemutatot tervek fáradhatatlan kommentelője, bemutatott már általa tervezett házat is.

Avatar
Tóth Szilveszter

építész

| honlap | |

Építészmérnök vagyok, 2007 óta tervező építészként dolgozom. Az elmúlt években közel száz épület tervezésében vettem részt, ezeknek több, mint a felében felelős építész tervezőként. Jellemzően családi és kisebb társasházakat, lakóépületeket tervezek, de ipari és mezőgazdasági épületek is megtalálhatók a referenciáim között, illetve néhány soklakásos társasház is. Budapesti irodánkban társtervezőkkel együttműködve komplex (építészet, gépészet, statika, elektromos és belsőépítészeti) tervezést és műszaki vezetést tudunk vállalni, illetve állandó kivitelezői partnereinkkel az épületek megvalósításában is részt veszünk.

Avatar

lakberendező, informatikus, közgazdász. Lakberendezőként kezdtem, majd egyre inkább a lakberendési témájú tartalmak írása vette át a szerepet. Mint lakberendező "szerettem bele" a LED-világításba - olyannyira, hogy a tevékenységem fő profiljává vált a LED-lámpa webáruház üzemeltetése, más egyéb webáruházak mellett.

Avatar

A Geocell Magyarország képviselője

Avatar
Tóth Zsolt

építész

| honlap | |

ézsé Kft. ügyvezetője, +36 1 275 41 23

Avatar

Edit 2005-ben diplomázott építészként, 2006-tól a BME Épületszerkezettani Tanszék PhD-hallgatója, 2008-tól a Stuttgarti Műszaki Főiskolán dolgozik. Ragyogó előadást tartott egy teljesen új típusú hőszigetelésről, amely írásban megjelent itt a koos.hu-n is.

Avatar
Varga Illés Levente

építész

| honlap | |

okleveles tervező szakmérnök, e-építésügyi szakértő. 7 éves építésügyi hatóságvezetői, 10 éves építésügyi közigazgatási, 20 éves építészeti-műszaki tervezői gyakorlat. Több szakkiadvány és szakcikk szerzője, több előadás, oktatás, továbbképzés előadója. Az ÉTDR kifejlesztésének egyik irányítója A Magyar Építész Kamara és az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium tagja, a Pest Megyei Építész Kamara Érdi-Százhalombattai-Tárnoki Helyi Csoport elnöke

Avatar

egy építészeknek szóló kérdőív kapcsán találkoztam vele. A passzívházakkal, energetikával kapcsolatos írásai az ézsé kft. honlapján jelennek meg, amik közül számosat mi is átvettünk, mivel úgy véltük szélesebb érdeklődésre tarthat számot