Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2007. december 3. hétfő

Ültessünk használati tárgyakat

plantware-1.jpg

Korábban már írtunk a Plantware cégről , amely élőfás játszóteret tervez megvalósítani. A növényekkel való "kísérletek" mindennapi alkalmazásaira található itt pár példa:

Plantware.org

Kávéasztal a kertben a Pooktre-től

garden_table.jpg

videó a kávéasztalról

videó a kávéasztalról

videó az "emberfákról"

videó más műveikről

kerti kanapé buxusból

homefeatsodcouch.jpg

forrás

Richard Reames szerszámai

rea_tools_3.jpg rea_tools_1.jpg arbosculpture (4).jpg

rea_tools.jpg

forrás

Hozzászólások (6): megnézem

 • Avatar

  Zsuzsanka

  2007. december 4. kedd - 00:20

  #984

  Isten mindennek megteremtette a maga helyét és értelmét a világban.
  Ergó! Krisztusból bohocót?! Nem fáj még eléggé ez a világ!?
  Nem vagyok maradi, de remélem itt ezen a szinten el is akad ez a butuska ötlet.

 • Avatar

  Zsuzsanka

  2007. december 4. kedd - 00:24

  #985

  Életemben még soha nem irtam semmilyen megjegyzést a neten, így én nem írhattam hasonló megjegyzéseket. Köszönöm

 • Avatar

  e-din@

  2007. december 4. kedd - 17:06

  #991

  Kedves @!
  Ezek tök jópofa, senkinek sem ártó dizájn dolgok. Nekem tetszik, szerintem még rajtam kívül sok mindenkinek. (Ugyanis ez nem arról szól, hogy megszavazza a Parlament és utána csakis ilyen kerti padok vagy buszmegállók lesznek. Ezek öncélú, egyszerű mosolykeltő “eszközök”. Lsz. addig nézd, amíg be nem látod…)

 • Avatar

  Láng Gabriella

  2008. április 22. kedd - 09:46

  #2521

  Ez borzasztó, mi szükség van erre?
  Nem tudom mennyiben jópofa egy olyan fát ültetni, aminek az ágai közé wc-papírt tudok tenni.
  A kínlódás netovábbja!

 • Avatar

  Kindi

  2011. július 19. kedd - 16:20

  #81102

  Szerintem nagyon jópofák, a kanapé különösen! Mi értelme? Annyi csupán, hogy egy kis törődéssel és odafigyeléssel fantasztikus kertet lehet otthonra varázsolni. Nem szebb egy ilyen, mint egy darab műanyag a kertben, ami 2 éven belül a szeméttelepen köt ki??? A törülköző tartó szintén használható ötlet egy kerti zuhanynál, az asztal szintén jó.
  Mi szükség van erre??? Bármit teszünk mi emberek, annak a környezetünk látja kárát. Ez egy pár példa arra, hogy lehetne ez másképp is és ahelyett, hogy csomót keresnék a kákán, inkább örülök, hogy vannak ilyenek, mert elgondolkodtatja az embereket és ez által új ötleteket szül.

 • Avatar

  Takács Szilvia

  2012. szeptember 12. szerda - 12:09

  #84677

  Kedves Mindenki!

  Szeretném kommentálni az előzményeket! A véleményem az, hogy biztosan nagyon dizájn-os egy műanyagból készült kerti kiülő, mely még a környezetet is szennyezi, főleg ha hulladéklerakó telepen köt ki idővel, mert meguntuk, meg tönkrement stb. Az aki veszi magának a fáradtságot és ötletel, hogyan tudna természetes anyagból olyat teremteni, ami a környezetére tekintettel jó hatással van, az igazán elmondhatja magáról hogy természet szerető! Fa ültetvényből WC papírtartó? Milyen ötlet ez? Inkább a buta népség a vegyszerekből előállított a természeteshez még csak nem is hasonlító illatú légfrissítőket vásárol, és mérgezi vele még a gyermekét is a helyett, hogy ilyen egyszerű módon szépet teremtsen.Sajnálattal veszem tudomásul, hogy a természetes használati tárgyakban nem látja az illető, hogy az a szerencsétlen fa amit tulajdonosa agyament elméje miatt csavargatott, bizony levegőt termel számunkra! Méghozzá tiszta levegőt!Ha valaki azt mondja természetellenesen néznek ki ezek a fák, akkor még nem járt erdőben! Egyébként a műanyag még inkább természetellenes formailag is és anyagi szempontból is! Csak bíztatom azokat, akik igényesek a természetes környezetükre, és kívánom hogy legyen nagyon sok jó és hasznos ötletük, amivel egészségesebbé teszik saját és embertársaik környezetét!
  Takács Szilvia

ZÖLD
Templom növényekből

Régen volt arborsculpture témájú cikk itt a koos.hu-n. Egy remek ötlet és megvalósítás Új-Zélandról. a felhasznált “építőanyag”: Alnus Imperialis – Cut Leaf Alder  (Roof Canopy) Leptospernum – Copper Sheen. (Walls) Camelia Black Tie Acer Globosum Thuja Pyramidalis a fotók forrása és egyben a templom és a park honlapja: https://treechurch.co.nz/ forrás: 444.hu

Templom növényekből
2015. július 9. csütörtök
HÁZ-TERV
Heti videó | ilyen lesz a Sagrada Familia

1882 óta épül Barcelonában Antoni Gaudí gigantikus alienkatedrálisa, és ha minden igaz, 2026-ra már kész is lesz. A munkát komplikálja, hogy a művész 1926-ban meghalt, tervei pedig 77 éve megsemmisültek egy pincetűzben. De valahogy így fog kinézni, ha végre elkészül, közepén a 172 méteres óriástoronnyal. forrás: gizmodo a hangot feltétlenül be kell kapcsolni!

Heti videó | ilyen lesz a Sagrada Familia
2013. szeptember 29. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább