Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2008. február 4. hétfő

Vertical Garden | Zöld fal 2.

plantwall (3).jpg

Az alig 3 hete megjelent Vertical Garden | Zöld fal a lakásba c. cikket 2 nap alatt több, mint 1600-an olvasták, így a nagy siker miatt itt a folytatás. A belső téri (és persze a kültéri) függőleges zöldfelülettel mind többen foglalkoznak és elmondható, hogy egy újfajta irányzat indult el. A fenti cikk-kel szinte egyidőben mutatott be a magyar zeropoint c. blog egy nagyon érdekes belső teret, ahol a közönséges zöldmohát használták fel tapétaként és burkolták vele egy üzlet belső és külső falait.

Ann Demeulemeester Shop Szöulban (tervező: Mass Studies)

ann-project-26.jpg

eredeti forrás : dezeen

 

Bemutatunk egy másik céget is, a Green Fortune-t, amelyik impozáns belső tereket varázsol függőleges kertekkel. A fotókért katt a következő képre !

plantwall (2).jpg

forrás : Green Fortune

A végére hagytam a G-Sky nevű céget, amelyik a zöld homlokzatokon túl zöld tetőkkel is foglalkozik és amelyik a megoldásait nem titkolva CAD és pdf formátumban is rendelkezésre bocsátja az érdeklődőknek. A letölthető csomópontok alapján elkészíthetőek ezek a felületek.
gsky (1).jpg

fotók (katt a következő fotóra)

gsky (0).jpg

forrás : GreenRoofTops

A fenti zöld fal megoldás CAD rajzait, csomópontjait (40 db dwg rajz zippelve 1,45 MB) le tudja tölteni a gyártó honlapjáról, ha itt a balra lévő letöltő nyílra kattint.  Ha nem sikerülne, le tudja tölteni a mi oldalunkról is.

pdf-icon192.jpg Ugyancsak le tudja tölteni a CAD rajzok PDF változatát is (3,43 MB). Ha valamiért nem sikerülne, le tudja tölteni a mi oldalunkról is

Hozzászólások (12): megnézem

 • Eva Mihály Amichay

  2008. február 4. hétfő - 11:06

  #1379

  Kedves Miklós!
  Mindez nagyon izgalmas és szép is. Engem a várostervezésben való intenziv alkalmazása foglalkoztat, és ha Isten segítségével létrejön az a projekt, amiben az első másodperctől használni szeretném, akkor megkereslek.
  Egyelőre annyit, hogy a fiatal fákból “szőhető” zöld “alagutra” gondoltam, egy település kiszolgáló (árufeltöltő) útjai fölé.

 • Deo

  2008. február 12. kedd - 10:04

  #1455

  Jónapot kívánok!
  Nagyszerű ötlet, örülök, hogy megismerhettem ezt a megoldást.
  Szerenék a lakásban is felállítani egy zöld falat, de eddig nem találtam meg a forgalmazót. Nagyon örülnék, ha valaki segítene ebben.
  Előre is köszönöm!

 • Kimpian Sandor

  2008. december 3. szerda - 21:31

  #7635

  Tisztelt Miklos

  Egy epitoipari ceget kepviselek,tevekenysegunk kiterjed a kertepitesre,zoldovezetek kialakitasara.Eleg regen keresem a zold fal megoldasokat,sajnos nem sok mindent tudtam meg eddig rola,marmint ami a kivitelezest illeti.Orommel vennem ha tudna segiteni valamilyen modon.Egyre tobszor erdeklodnek a zold falak kialakitasarol a megrendeloink,mindedig nem tudtam kielegito valaszt adni senkinek,ami zavar.

  Tisztelettel: Kimpian

 • Lizák Jánosné

  2010. június 19. szombat - 00:34

  #72457

  Tisztelt Miklós!
  Nagyon szeretnék részletesebb tájékoztatást kérni, ha lehetséges, a függőleges kertek kialakításáról.Kertépítéssel foglalkozunk, és nagyon kreatívnak, hasznosnak,szépnek találom ezt a megoldást.Már kerestem szakkönyveket,de Magyarországon eddig még nem sikerült rátaláljak.
  Jó lenne,ha a környezetünk egészségesebb, és szebb lenne.
  Kérem, segítsen megismerni a technológiát.
  Köszönettel Lizák Jánosné Kati.

 • #72785

  […] Vertical Garden | Zöld fal 2. […]

 • Petrus Ferenc

  2010. szeptember 21. kedd - 22:24

  #73634

  Kedves Miklós! Kedves Mindenki!
  Magyarországon zöldfalak tervezésével mi foglalkozunk (www.petrusferenc.com) Bővebben a zöldfalakról a nemrég indult zoldfal.blog.hu -n is olvashatnak.
  üdvözlettel:Petrus Ferenc

 • Petrus Ferenc

  2010. szeptember 23. csütörtök - 20:10

  #73663

  Kedves Miklós és mindenki!

  Nekem ez afféle “ÜGY”. Szívesen veszek minden megkeresést a témában. Az info@petrusferenc.com címen lehet engem a legkönnyebben elérni.

 • Tüke

  2011. július 22. péntek - 07:13

  #81133
ZÖLD
Vegetáció

azt hiszem, a legtöbben egy ilyen teraszra vágyunk … forrás: https://paradisexpress.blogspot.hu/2013/04/birds-of-prey.html

Vegetáció
2015. augusztus 25. kedd
ZÖLD
Vertical Garden | élő növényfestmények

Mobilane LivePicture Új és látványos lakberendezési ötlet az otthoni és irodai növénydekorációs elképzelésekre a Mobilane LivePicture, ami ráadásul még kényelmes is, hiszen a növény önmagát öntözi. a beépített víztartály több, mint egy hónapig ellátja vízzel a növényt. Dekoratív és élő! forrás: lakberinfo forgalmazó: mobilane Élő növényképeket más is forgalmazza itthon, pl. a Zöldfalkert. “… A kompakt, […]

Vertical Garden | élő növényfestmények
2015. augusztus 18. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább