Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2008. február 15. péntek

Szálloda Királyszállásra

2005-213-03.jpg

A Bakonyban, a Várpalota fölötti erdőségben található Királyszálláson egy hajdan volt vadászkastély, amely a háború pusztítása után sokáig gazdátlan maradt és mára már csak homlokzati részleteiben emlékeztet hajdan volt szépségére. A megbízói elvárás ezen épület bővítése volt nem csak viszszintesen, hanem egy emelet és egy beépített tetőtéri szint is. További kérés volt egy kilátó integrálása az épületbe, részben a kirándulóhely megismerésére, részben az itt fennmaradt és megtalált kis harang méltó elhelyezésére.

földszint földszint   emelet emelet   metszet metszet

kiralyszallas.jpg

A kialakított épületben helyett kapott egy konferenciaterem, egy főzőkonyha és egy étkező. A felső szinteken 22 db fürdőszobás szoba fogja várni a vendégeket. A terv bár az eredetihez képest jóval nagyobb épületet eredményezett, igyekezett minél többet átmenteni a korábbi látványvilágból.

      2005-213-09

 

királyszállás.hu


Nézd nagyobb felbontásban!

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Aria Hotel Budapest – a VILÁG LEGJOBB szállodája lett a TripAdvisor utazói szerint

SAJTÓKÖZLEMÉNY  – 2017. január 24. Megállíthatatlan az Aria Hotel Budapest: a TripAdvisor utazói a világ legjobb szállodájának választották Zene által inspirált dizájn, exkluzív rooftop bár és odaadó vendégszeretetet – ezek a fordulatok tértek vissza legtöbbször az utazók kommentjeiben, amikor az Aria Hotel Budapestet értékelték. Innen csak egy lépés vezetett odáig, hogy a Library Hotel Collection magyar […]

Aria Hotel Budapest – a VILÁG LEGJOBB szállodája lett a TripAdvisor utazói szerint
2017. január 24. kedd
HÁZ-TERV
Hotel Mitte, a szecessziós panelház

Berlin mind a mai napig őrzi kettéosztottságának kevésbé szép emlékeit, többek között a belvárosát is megfertőző panelházakat. Berlin ugyanakkor számos (zárterkélyes) jugendstil épülettel is büszkélkedhet, így kézenfekvőnk tűnhetett a Hotel Mitte tulajdonosának, hogy e két távoli stílust ötvözze. Az eredmény önmagáért beszél. Mellesleg a paneles zárterkély a keletnémet házgyáraknak nem okozott gondot.

Hotel Mitte, a szecessziós panelház
2015. szeptember 30. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább