Regisztráció/Belépés

további cikkek

Koós Miklós
2008. április 28. hétfő

Kőműves szabadesésben …

Tárgy: Fw: A szakmámat illetően kőműves vagyok (avagy egy baleseti jegyzőkönyv magyarázata)
"A szakmámat illetően kőműves vagyok. A baleset napján egyedül dolgoztam egy új, hatemeletes épület tetején. A munkát befejezve észrevettem, hogy maradt még pár tégla, amelynek súlya a későbbi mérés szerint száztíz kiló volt. Mivel nem akartam kézben lecipelni, elhatároztam, hogy az épület oldalához erősített hatodik emeleti csigán, egy hordóban leengedem őket. Lent, a földszinten rögzítettem a kötelet, visszamentem a tetőre, behúztam a hordót és beleraktam a téglát.

Ezután lementem, kioldoztam a kötelet és erősen megmarkoltam, hogy szép lassan leengedjem a száztíz kilónyi téglát. Mint a baleseti jegyzőkönyvből kiderül, én csak hatvanhárom kiló vagyok. Meglepetésemre, hogy ilyen gyorsan felránt a súly, elfelejtettem elengedni a kötelet és gyorsan repültem fölfelé a fal mentén.

A harmadik emelet táján találkoztam az ugyanolyan sebességgel lefelé tartó hordóval. Ez magyarázza a baleseti formanyomtatvány 3. részében szerepeltetett koponyatörést, kulcscsonttörést és kisebb zúzódásokat. Az ütközéstől nemigen lassultam le és csak akkor álltam meg, amikor a jobb kezem ujjai beleszorultak a csigába, ahogy az említett jegyzőkönyv 2. bekezdésében leírtam. Szerencsére ekkor már visszanyertem a lélekjelenlétemet és a rendkívül erős fájdalom ellenére is képes voltam kapaszkodni a kötélbe.

Nagyjából ugyanekkor ért földet a téglákkal teli hordó, aminek kiszakadt a feneke. Maga a hordó a téglák nélkül 22 kiló, és itt újra felhívnám a szíves figyelmét a testsúlyomra. Mint bizonyára sejti, gyors ütemben elindultam lefelé a fal mentén. A harmadik emelet magasságában találkoztam a fölfelé tartó hordóval. Ez magyarázza a két törött bokát, a kitört fogakat, valamint a lábamon és az altestemen található horzsolásokat. Ezzel egyébként kissé jobbra fordult a helyzetem, mert a hordóval történt találkozás némiképp lelassított, ezért a téglákra zuhanva nem szenvedtem olyan súlyos sérüléseket és csak 3 csigolyám törött el.

Sajnálattal jelentem, hogy ahogy a fájdalomtól mozdulni sem tudva hevertem ott a téglákon és észrevettem a fejem fölött hat emelet magasságban függő hordót, megint elvesztettem az önuralmamat és hidegvéremet és elengedtem a kötelet……."

[Köszönet Vértes Lacinak a történetért]

ha valakinek van hasonlóan szórakoztató története, küldje el!

Hozzászólások (6): megnézem

 • e1

  2008. április 29. kedd - 14:10

  #2591

  Már nagyon régi sztori (inkább urban legend), de azért még mindig jó. 😉

 • krumpli

  2008. április 29. kedd - 16:14

  #2592

  jó történet, valamelyik reality műsorban volt ezer éve

 • npanni

  2008. április 30. szerda - 13:24

  #2600

  Én még nem hallottam 🙂

 • szisza

  2008. április 30. szerda - 17:50

  #2601

  na ez milyen??

 • bl

  2008. április 30. szerda - 21:01

  #2602

  Már valahol én is láttam, de nagyon jó.Szerintem egy pár éve videón.

 • koos.hu - Blogtörténet | legolvasottabb cikkeink

  2008. szeptember 19. péntek - 10:14

  #4342

  […] a legmeredekebb utcát ! . Megosztottuk az olvasókkal egy régi, de annál jobb humoros írást a Kőműves szabadesésben . Folytattuk az előző hónapban megkezdett labirintus sorozatunkat a Növénylabirintusok […]

.
Búcsú

Kedves weboldal látogatók! Fájó szívvel tudatjuk, hogy a weblap tulajdonosa és szerkesztője, Koós Miklós hosszú betegség után elhunyt. Miklós hosszú éveken keresztül nagy elhivatottsággal szerkesztette a honlapot, válaszolt a blog-ban feltett kérdésekre és üzemeltette a legtöbb látogató által keresett tervkritika panelt. Sok építtető kérte a tanácsát. Gazdag életművet és nagy űrt hagyott maga után. Amennyiben […]

Búcsú
2019. március 5. kedd
OFF
Térkövezés

Gyors és olcsó térkövezés, de azért ez sem lassú. A fotóért köszönet Szabó Balázsnak

Térkövezés
2013. november 3. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább