Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2009. augusztus 5. szerda

SAMBOSI Jazzfesztivál 2009

https://www.sambosi.hu/sambosihu/SAMBOSI_koncertek_4._nap_files/Piko3.jpg

2009.08.08. szombaton rendezik meg a XI. Sambosi Jazzfesztivál utolsó koncertnapját a pesti vármegyeháza díszudvarán (1052 Budapest, Városház u.7.).

I. rész  20 órakor

PIKÓ ÉS BANDÁJA kalotaszegi népzene

a  kilencvenes évek elején alakult zenekar falusi vonószenét játszik, főleg Erdélyből.

A koncerten játszik:
Jékely Gáspár hegedű
Horsa István hegedű, brácsa
Pénzes Géza, cselló
Szász József brácsa, cimbalom
Szász Lőrinc, bőgő
Vendégek: HAVAY VIKTÓRIA ének, MESTER LÁSZLÓ brácsa

„PIKÓ ÉS BANDÁJA bő másfél évtizede az egyik legjobb táncházas vonósbanda a fiatalabb generáció zenészei között és mindig is különösen a kalotaszegiben voltak erősek. Nem meglepetés, hogy a bánffyhunyadi és bogártelki anyagból összeállított albumuk különösen nagy értéket képvisel. Nem próbálkoznak újításokkal, még azt sem érzi az ember, hogy a legkevésbé ismert dallamokra utaznának és ezzel próbálnák magukra felhívni a figyelmet. Egyszerűen csak muzsikálnak, tiszta szívből. Hallatszik a hosszú évek kemény munkája, a mesterek hatása, a gyűjtések élményszerűsége és az összecsiszoltság, amelynek eredményeként még a legapróbb részletekben is együtt képesek mozdulni.” ALAPLEMEZ. (A GRAMOFON Klasszikus és jazz 2009 nyári száma kritikusa Pál Eszter szerint)

II. rész 21 órakor

PECEK LAKATOS ANDRÁS JAZZTRIÓ – zárókoncert

https://www.sambosi.hu/sambosihu/SAMBOSI_koncertek_4._nap_files/pecek%20lakatos%20-udvar%20II.2008.jpg

Pecek Lakatos András- dob
Pecek Lakatos Krisztián – bőgő
Lakatos  Adorján– zongora
Sztárvendég : TONY LAKATOS szaxofon

LAKATOS PECEK- ék mind a brilliáns roma zenész dinasztia tagjai, akik a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is elkápráztatták már a közönséget. A trió dobosa PECEK LAKATOS ANDRÁS, aki 2002-ben megnyerte a Magyar Rádió Bartók Adó főszerkesztőség – abban az évben fiatal dzsesszdobosok számára kiírt – tehetségkutató versenyét. A trió másik tagja egy évvel később, 2003-ban az ő unokaöccse, PECEK LAKATOS KRISZTIÁN -nagybőgős végzett az első helyen. Létrehozták családi triójukat egy másik unokaöccsükkel, a zongorista LAKATOS ADORJÁN-NAL aki friss és könnyed stílusával hozza közel zenéjét az emberekhez. A Trió rangidős tagja ANDRÁS, aki a magyar jazz zenészek új generációjának egyik legjobb dobosa, számos magyar jazzformáció tagja.

 A SAMBOSI KULTURÁLIS ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG 1993-ban alakult, kulturális tevékenységi körökkel. 1993-2005-ig kizárólag koncertszervezéssel foglalkoztunk. Koncertjeink rétegzenének minősülnek, de igény van ennek a zenei kultúrának a fennmaradására, a neves művészek jelenlétére a magyar jazzéletben nívós koncerthelyszíneken való fellépési lehetőségekre. A koncertjeink a Zeneakadémia Nagy- és kistermében, valamint a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán rendeződnek | Bosnyák Ilona a Sambosi Bt. képviselője SAMBOSI Kulturális és Szolgáltató Bt. Cím: 1024 Budapest, Buday L. u.14.
Telefon: (+36-1) 316-4206
E-mail: sambosi.bt@chello.hu
Internet: www.sambosi.hu

Most persze sokan megkérdezhetnék, hogyan kerül ide egy jazzkoncert ajánló? Egyszerű a válasz : a koncert szervezője Bosnyák Ilona – a barátainak egyszerűen Bosi – nagyon régi barátom, kollégák voltunk sok-sok éve. Időközben olyannyira beleszerelmesedett a jazz zenébe – azon belül is a roma jazz zenészek által igen magas szinten játszott jazz-be – hogy elkezdett koncertek szervezésével foglalkozni. Ő volt az, aki a legelső Snétberger koncerteket is szervezte. A honlapján  hosszú  és impozáns lista tanúskodik arról, ki mindenkivel is dolgozott eddig együtt.

Hozzászólások (0): megnézem

OFF
Zene | A Rongykezű Pécsen

Tegnap adott koncertet a barátaival Pécsen, a Kodály Központban Horváth Kornél, a “Rongykezű“. Kornélt gyerekkorom óta ismerem, szomszédos utcában laktunk, sokat játszottunk együtt, osztálytársak voltunk az általános iskolában. Gimiben kezdett el zenélni, de nem ütőhangszeren, hanem fuvolán. Aztán sokáig nem hallottam róla. Először az építész koleszban sokat játszó Kaszakő együttesben láttam, majd jóval később a Trio Standhal-ban […]

Zene | A Rongykezű Pécsen
2014. március 15. szombat
OFF
Zene | Bau

Továbbra is Afrika, továbbra is zene. Bau a Zöld-foki Köztársaság-beli Cape Verde/morna egyik jeles képviselője. FB oldala  

Zene | Bau
2014. február 16. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább