Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. május 4. kedd

MÉB 17. | Térkultúra

A lakberendezést én teljes mértékben az építészethez sorolom, még azt sem kell mondani, hogy “tágabban véve”.

A belső terek kialakítása ugyan a majdani berendezést is figyelembe vevő építészeti tervvel kezdődik, de a végleges formát a belsőépítész és/vagy a lakberendező határozza meg.

Örvendetesen sok olyan blog található már, melyek nem csak bemutatnak épületeket, tereket, környezetet, hanem tanáccsal is szolgálnak az olvasóknak, mit hogyan célszerű kialakítani, kiválasztani? A következő blog írója Nikoletti Petra, aki a Térkultúra nevű blogot szerkeszti

Mit érdemes tudni Rólad?

Többet, mint amit itt fel tudnék sorolni…:) Most épp egyszerre lakberendezek, írok, nevelek két kisgyereket és sajnos idő hiányába így kevesebbet pókerezek.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Populáris stílusban igyekszem népszerüsíteni azt, amit én térkultúrának gondolok, és egyúttal jó tanácsokkal, nemzetközi merítésből vett ötletekkel segítem az arra kiéhezett publikumot. Nem mellesleg magamat ajánlom.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz?

Nagyon szorosan, hiszen lakberendezőként tevékenykedek. Ez a kapcsolat pedig kétirányú: gyakran az éppen aktuális munkám során felmerülő egy-két érdekességet osztok meg az olvasóimmal, ugyanakkor a blogolás kikényszeríti, hogy ujjaimat a nemzetközi véráram lüktetésén tartsam, és folyamatosan figyelve az újdonságokat, napi szinten képezzem magam. Ez pedig végső soron a munkám minőségének javulását eredményezi.

Mi vagy ki késztetett arra, hogy elkezdjél blogot írni?

https://profile.ak.fbcdn.net/object2/1525/102/n233551297334_75.jpgMi vagy ki ösztönzött a blogírásra? Vicces történet: a weboldalam még nem készült el, és referenciát kértek tőlem. Hogy ne ezer gigabájtot küldjek el egy e-mailben, olyan tárhelyet kerestem, ahová azonnal és könnyen fel tudom tenni a fényképeket. Azonnal rákaptam a blogolás ízére (és szerencsére a munkát is megkaptam…)! Miután ilyen spontán módon indultam, nem mértem fel a hazai kínálatot, a külföldi lakberendezési, építészeti és dizájn blogok adták az ihletet. Aztán szép lassan megismertem az itthoni “piacot” is, így ma már a versenyszellem is hajt. Ezt pedig nagyon szeretem.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Kötelezővé tettem magamnak a napi posztolást (hétvégén csak egyet). Most gyorsan visszanéztem, és a napi nem ritka két bejegyzésnek köszönhetően idén még havi 40 alá nem adtam.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Jó a kérdésfeltevés, a kettő valóban nem fedi egymást! Ezért is szeretek blogolni, itt azt írok, amit akarok, nem hajt a nézettségi mutató…. Én kedvelem az extremitásokat, de úgy látom az olvasóimat leginkább a hétköznapokban valóban felhasználható okos praktikák érdeklik, na és az “álom, luxuskivitelben”. Természetesen azért igyekszem a kedvükre tenni!

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Napi 180 látogató körül tartok most (ami – lekopogom – hétről hétre láthatóan nő), ez mennyi 30-cal felszorozva? A hozzászólásokat nem számoltam, vannak csöndesebb időszakok, mikor napokig semmi, aztán meg kettő-három is egy nap. Havi 10-nél mindig több, de örülnék, ha jobban aktivizálnák magukat az emberek!

https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs297.ash1/22465_233738172334_233551297334_3344326_948561_n.jpg

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

A Lakástrend kiállításról írt posztom volt eddig a legolvasottabb.  Jobban örülnék, ha egy pozitív hangvételű cikket szeretnének ennyire. De a Moza cementlap  manufaktúrás írásom kapta a legtöbb “menő” bejelölést, aminek meg külön örülök, hogy úgy tudom több megrendelést is generált Szilvinek!

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Természetesen magam választom, de például Dani (a férjem) sok jó témát dob fel!

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Ez nagyon változó. A milánói bútorkiállításról szóló bejegyzéseim például a sok saját kép szerkesztése miatt időnként 3 órát is igényeltek, máskor meg fél óra is elég.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Néhánnyal már virtuális haverok vagyunk. De biztos vagyok benne, hogy hamarosan összefutunk, ha máshol nem, hát valamilyen szakmai megmozduláson.

Melyek a kedvenc blogjaid?

Magyarok közül nagyon szeretem a design pumpát, a gyermekszobát és Néder Melindát is sokat olvasom, külföldiek közül a homedit a nagy kedvenc, és természetesen a nagyok: az apartment therapy, vagy a design sponge.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

A Facebook-on már régóta megtalálható vagyok, a Twitterrel (nyögve nyelve) most próbálkozom.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Szerintem a sikeres blogoláshoz elengedhetetlenek. Az olvasótábor aktivizálásának a legegyszerűbb módja, ha ezeken a közösségi oldalakon az érdekes tartalmunkról linket helyezünk el. Másrészt blogunk megjelenése az egyes olvasók főoldalán hatékony ingyen reklám.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Az enyémeknek: köszönöm, hogy követnek. A Tieidnek: szeretettel várom őket! Térkulturálisan meg: merjenek bátrabbak lenni!

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Térkultúra
A blog indulása: 2009
Publikus emailcím: petra (kukac) terkultura.com
A blog szerzője: Nikoletti Petra |
Facebook

Hozzászólások (1): megnézem

  • MÉB 53. | Dezain

    2010. július 24. szombat - 00:01

    #72848

    […] olvasom a Design Pumpát, a Térkultúrát, Néder Melinda blogját, a hna design-t, az Octogon online oldalát és a […]

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább