Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. május 7. péntek

MÉB 19. | panyizsuzsi blogja

https://farm5.static.flickr.com/4056/4578218344_219b7c377e.jpg

https://farm3.static.flickr.com/2697/4030266542_2afcc904a1.jpgHa tematikus sorozatot akarunk készíteni, akkor el kell dönteni hol húzzuk meg a határt? Mivel az építészeti blogok témája számos más területtel kibővült, így kerültek bele a dizájn-nal kapcsolatos blogok is..

A most sorrakerülő oldal szerzőjének azonban még egy oka van, hogy bekerüljön a MÉB-be, lévén eredetileg építész végzettségű.

Panyi Zsuzsi a szerzője a saját magáról elnevezett blognak.

Ki is írja a blogodat?

Én, panyizsuzsi írom, de néha vendégbloggerek is csatlakoznak. Kedvenc és leggyakoribb bloggerem fleuriste, aki remek témákat talál, magam is szeretem olvasni a bejegyzéseit.

Mit érdemes tudni Rólad?

Üveg-designerként dolgozom, Szentendrén. Az eredeti szakmám építész, amit nagyon szeretek. Mikor megszülettek a gyermekeim, akkor azt éreztem, hogy nem tudom egy tervbe olyan mélyen beleélni magam és nem tudok olyan minőséget alkotni, ahogyan azt önmagamtól elvárnám. Úgy éreztem, hogy ebben az életállapotban csak felületes munkát tudnék kiadni a kezem közül. Az üveget mindig szerettem ebből jött a jelenlegi munkám. Az ékszer egy egészen más lépték és ebben a léptékben el tudok mélyülni  olyan részletekben, amiben egy épület kapcsán nem.

https://farm3.static.flickr.com/2748/4424821680_ef9cf48daf.jpg

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Megmutatni a szépet. A blogom elsősorban divatról és designról, másodsorban iparművészetről, kézművességről, no meg a saját munkáimról szól.

A divat nem tucatárukból áll és egy nő nem ettől szép. A szépség maga a személyiség és ez mindenkiben benne van. Ezért egy ékszerben és kiegészítőben fontos, hogy ne vonja el a figyelmet a nőről. Szinte ne is ékszer legyen, hanem testrész, hiszen egy ilyen egyedi darab akkor válik élővé, amikor a tulajdonosa felveszi és a személyisége elkezd ragyogni.
Ha egy ember jól érzi magát a bőrében és boldog, akkor nyitott a szépre, fontos, hogy harmonikus tárgyak vegyék körül és ettől még boldogabb lesz. Ez egy örök körforgás, ez egy csoda.

https://farm4.static.flickr.com/3339/3613942960_0d9a694bbd.jpg

Ezek szerint a szorosan kapcsolódik a blog a munkádhoz?

Igen, a blog a munkám része.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

12-15, de írásnak nem nevezném őket, hiszen sok esetben csak képeket teszek fel.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Az én kedvencem a művészportré sorozat. Itt olyan iparművész és kézműves alkotókat mutatok be, akik még nem befutottak. Olyan emberekkel készítek interjút, akiknek a munkája valami miatt nagyon megragadott. Nekem óriási öröm belátni a színfalak, jelen esetben a műhely falai mögé.
Az olvasók a potyapénteket szeretik a legjobban, mert itt minden pénteken pottyan valami. Így segítek más designereknek alkotóknak munkájuk népszerűsítésében.

https://farm3.static.flickr.com/2706/4192548764_25561eaa43.jpg

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

A havi látogatók száma 11.000 körül van és körübelül 2-300 hozzászólás érkezik.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Egy olyan bejegyzést olvastak el a legtöbben, amelyikben egy új mandzsetta gomb designhoz készítettem egy merész öltözék összeállítást. Ez számomra is meglepő volt,hiszen témáim és olvasóim többsége nő!

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Többnyire én szoktam kiválasztani, de rendszeres vendégbloggerem fleuriste remek témákat dob fel.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Talán egy órát naponta.

Van kapcsolatod, személyes ismeretséged más bloggerekkel?

Sokakat ismerek, elsősorban más alkotókat és gasztrobloggereket.

Melyek a kedvenc (építészeti, táj-kert, design, zöld, környezet) blogjaid?

Nagyon szeretem a modern retro tárgykultúrát és sok hasonló témájú blogot olvasok rss-en keresztül. Az egyik kedvencem: a Cubic Dreams, de egy csomagolási blog a The Dieline is benne van a top5-ben.

Van más blogod is?

Igen a mákgubó.hu, ami iparművész, kézműves és alkotó nőknek mutatja meg, hogyan menedzseljék Önmagukat, vállalkozásukat és érjenek el anyagi sikereket, az alkotói szabadság megőrzése mellett.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Facebookon és Twitteren is jelen vagyok!

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Szerintem fontos, mert a világ ebbe az irányba halad és egyszer a blog is ódivatú lesz. Jelenleg arra használom, ami nem ér meg egy teljes blogbejegyzést, akkor ezeken a helyeken szoktam megosztani. Mostanság egyre többször kerekedik belőle online csevej és ez jó!

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Köszi, hogy ilyen sokan olvastok és szeretitek a panyizsuzsi design-üvegékszereket. Megjegyzés: Még mindig keresek vendégbloggereket, design és divat témában.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png panyizsuzsi
A blog indulása: 2007
Publikus emailcím: panyizsuzsi
(kukac) gmail.com
A blog szerzője: Panyi Zsuzsi | Facebook|Twitter

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább