Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. május 17. hétfő

MÉB 26. | Városi metamorfózisok

Erdős Zoltán (airdace) szerkeszti a Városi metamorfózisok nevű blogot.

Mit érdemes tudni Rólad?

Engem mindig érdekelt a város alakulása, ami néha a munkám része is, vagy ha nem, akkor civilben művelem. Másokkal együtt szerveződve (pl. Budapest Korzó), vagy egyénileg a blogomon. Közgazdász vagyok egyébként, illetve most éppen urbanista szakmérnök hallgató.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Megmutatni azokat a változásokat a városban, amik magukban a legtöbb ember számára észrevétlenek, illetve valamelyest véleményt is alkotni ezekről, titkon azt remélve, hogy ezzel sikerült az olvasók vizuális érzékét fejlesztenem.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz?

Attól függ, mit csinálok éppen, de foglalkoztam már városrehabilitációs tervkészítéssel is, amihez mindenképpen kapcsolódik.

Mivel foglalkozol a bloggoláson kívül, mi a foglalkozásod?

Mint jeleztem, közgazdász vagyok, és jellemzően uniós pályázatokat írok, most éppen szabadúszóként. A témák elég tág határok között mozognak a drogmegelőzési rendezvénysorozattól a hőkardos lemezvágó gép beszerzéséig.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Egyszerűen az, hogy én szeretem járni a várost, míg sokaknak ez nem jut eszébe, vagy nincs rá idejük, és nekik szerettem volna megmutatni ezeket. Az induláskor nem volt konkrétan ilyen személy, de a blog múlt év végi haldoklása után Klapanciusz (Belváros, Budapest blog) hatására lendültem bele ismét a posztírásba. És most ez az interjú is azt hiszem, ösztönző hatással lesz rám.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Ez eléggé változó, de normális üzletmenetben 3-4. Szeretnék nem menni ez alá, de ez nem mindig sikerül. Sokszor azért nem, mert az én koncepciómban ez a blog a (saját készítésű) fotókon alapul, hiszen anélkül elég nehéz demonstrálni a város átalakulásait. Ehhez viszont ki kell menni a helyszínre fotózni, amire nem mindig jut időm.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Nincs különösebb kedvencem, népszerűek a múltba visszatekintő posztjaim is, de azok is, amelyek pl. egy épület akut bontási veszélyeztetettségéről szólnak.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

A látogatók számát sajnos nem tudom, egyszer próbáltam ráilleszteni a Google Analyticset az oldalra, de szétesett tőle a formátum. Hozzászólás általában max. 3-4, plusz mivel a posztjaimat Facebookon is megosztom, ott is van néhány. És elég hasznos, hogy ott látom, hányan kedvelik a posztot.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Nem tudom, talán a Corvin Sétányos fotóbeszámolóim, azokra több elismerő hozzászólás is jött.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Volt már, hogy az egyik olvasóm (az öcsém) hosszabb kifejtésre kért egy bizonyos témában, de hírekre is szoktam reagálni.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Inkább 2-3 hetente, de akkor több órát (fotózás, képek szerkesztése, feltöltése). Napi szinten csak a kommenteket nézem.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Igen, részt szoktam venni a budapesti városbloggerek sörözésein.

Melyek a kedvenc blogjaid?

forrás:budapest, utazo’s Photoblog, PTinfo

Van más blogod is?

Igen, az egy kicsit személyesebb, a lakásom felújításáról szól, néhány más témájú poszttal vegyítve: Ami máshova nem fér

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Igen, mindkettőn, de a Twittert nem nagyon használom. A Facebookon viszont mindig megosztom a bejegyzéseimet, mert ott több visszajelzést szoktam kapni, mint a blogon.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Abszolút. A Twitterre már azért nem szokott felkerülni a dolog, mert túlzásnak tartom, hogy 3 helyen is ugyanaz jelenjen meg. Ráadásul a Google Zümm ilyenkor kétszer is megjelenítené.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Azt, hogy ők is járjanak mindenfelé nyitott szemmel, írjanak blogot, vagy írják meg nekem, hogy hova menjek fotózni. Most épp elkezdték bontani az egyik bejegyzésem tárgyát, oda is kellene mennem képeket csinálni.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Városi metamorfózisok
A blog indulása: 2007
A blog szerzője: Erdős Zoltán (airdace) | Twitter | Facebook

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább