Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. május 26. szerda

MÉB 32. | Napi Budapest

Most egy olyan városbloggert mutatunk be, aki bár Budapestről bloggol, de nem Budapesten él. Olvassák Gallion-t, aki a Napi Budapest nevű blogot szerkeszti:

Mit érdemes tudni Rólad?

A legtöbb Budapest bloggerrel ellentétben én nem Budapesten lakom. Egy alig ezer fős kis faluban élek a budai agglomerációban. És talán pont ennek köszönhető, hogy sokkal inkább szeretem ezt a várost, az átlagnál. Nem kell a napjaim minden percét ott töltenem és épp ezért az árnyoldalaiból is kevesebbet kell eltűrjek. Ráadásul egy falusi környezetből “feljöve” egy-egy századfordulós palota jobban elképeszt, mint azt aki ezek közt nő fel.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Bemutatni a főváros sokszínűségét. És főleg az apró csodáit.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz?

Nem igazán kapcsolódik. Számomra ez “csak” hobbi.

Mivel foglalkozol a bloggoláson kívül, mi a foglalkozásod?

Eredetileg közgazdásznak végeztem, mert úgy gondoltam, hogy azzal lehet igazán nagy pénzt leakasztani, de mire a diploma a kezembe került, rájöttem, hogy mielőtt végleg belevetem magam az üzleti világba nem ártana egy esélyt adnom egy régi álmomnak: hogy írással keressem a pénzt. Egy ideje ezen dolgozom. Jelenleg a National Geographic Magyarországnál vagyok gyakornok.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Lassan két éve, hogy gyűlnek a gépemen a Budapesten készített fotóim. Mire a sokadik pendrive-om is tele lett velük, megfordult a fejemben, hogy valamit kéne kezdeni ezekkel, azon kívül, hogy elmentegetem őket. Az első ötletem egy olyan blog volt, ami különféle Budapest túrákat mutatott volna be sok képpel és leírással. De rájöttem, hogy egyrészt ez elég sok energiámat szívná el, másrészt jó eséllyel elég ritkán tudnám frissíteni. Úgyhogy végül a jelenlegi, jóval egyszerűbb verzió mellett döntöttem.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Legtöbbször 30 vagy 31… attól függ hány nap van az adott hónapban 🙂

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Főleg azt szeretem, ha valami olyasmiről tudok képet kitenni, amit kevesen ismernek és mégis gyönyörű vagy épp érdekes. A látogatottság egyébként rendszerint a templom fotóknál ugrik meg.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Előbbit nem tudom pontosan. Utóbbi viszonylag kevés. 10-20 körüli.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

A napokban kitettek az Index blogketrecébe, ami nagyon durván megnyomta a látogatottságot. Előtte már annak örültem, ha egy nap 60-70 ember ellátogatott az oldalamra. Aznap (a Fazonra nyírva című bejegyzést) kb. 3000-en nézték meg.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Mindig én választom ki őket.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Szerencsére a bejegyzéseket lehet időzíteni, így annak ellenére, hogy egy naponta frissülő blogot vezetek, nem kell minden nap foglalkozzak vele. Hetente kb. fél órámba telik mire a képeket és a hozzájuk tartozó kommentárt felrakom.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Pár bloggert ismerek, de ők nem ebben a témában írnak. Talán az agglomerációs mivoltomból is következik, de ebben a körben egyelőre outsider vagyok 🙂

Melyek a kedvenc (építészeti, környezeti, zöld, energia, dizájn) blogjaid?

Kifejezetten szeretem a Csak a szépre blogot. Bizonyos szempontból ötletadó is volt. De nagy kedvencem a Táj-Kert és a Fővárosi blog is. A Városképp-et is nagyon szerettem, de mintha az utobbi hónapokban kimúlt volna.

Meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Már az indításnál is az volt a tervem, hogy egy idő után különféle al-rovatokat indítok. A budapesti képek mellett szívesen tennék fel más városokról, vagy épp falvakról képeket. De még mindig nem sikerült dűlőre jutnom magamban, hogy ez mennyire férne bele. És ott van a lustaságom, ami bármikor keresztül húzhatja az összes tervemet. Félek ha kellően megsokasodnak a mindennapi tennivalóim és a készleten lévő képeim is fogyásnak indulnak, akkor már a jelenlegi felállásban se tudom folytatni. De per pillanat még ilyen veszély nem fenyeget 🙂

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Hogy járjanak nyitott szemmel. Pláne, ha egy olyan gyönyörü városban laknak, mint amilyen Budapest.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Napi Budapest
A blog indulása: 2009  | A blog szerzője: Gallion

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább