Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. augusztus 3. kedd

MÉB 55. | Dekorella

https://dekorella.hu/wp-content/themes/mocha/images/logo.png

A mai blog írója is lakberendezési témákban ír, ismerkedjenek meg Varga Emesével, aki a Dekorella nevű blogot gondozza:

Mit érdemes tudni Rólad?

A családom a mindenem, a lassan 2 évessé cseperedő pici lányom, és fantasztikus társam, férjem Tamás. Persze ahhoz, hogy az életem teljes legyen, nem elég anyának és feleségnek lenni. Szükségem van alkotó feladatra és folyamatos tanulásra is úgy, hogy mindeközben maradjon időm nőnek is megmaradni. Nem könnyű feladat mindezt 24 órába besűríteni, de remélem sikerül jól megoldanom a feladatot.
A kislányommal gyesen otthon töltött idő alatt érlelődött meg bennem az elhatározás, hogy jó lenne megismerni a blogvilágot, és bár messze nem vagyok szakmabeli, mivel közgazdász a végzettségem és pénzügyi területen dolgoztam, tetszett az ötlet, hogy lakberendezésről, dekorációról vezessek webnaplót. A dolog eddig nagyon bevált, nagy élvezettel írom napról napra a bejegyzéseket, és még ha a képek nagy része nem is saját fotó, az írás, a válogatás, a téma felkutatása és csokorba kötése kreatív feladat és igazán örömet okoz, mint minden olyan dolog ami létrehoz valami szépet.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Szórakoztatni és inspirálni szeretnék, de úgy hogy a bemutatott megoldások legtöbbje könnyen elérhető, elkészíthető legyen, és így alkalmat adjon közvetlen környezetünk csinosítására, szebbé, harmonikusabbá tételére.
Mögöttem nem áll olyan tudás és tapasztalat, mint sok remek lakberendezéssel foglalkozó blog írója mögött, de remélem az ízlésem sokakéval megegyezik, és így sikeresen tálalok olyan témákat, képeket ami másokat is megihlet. Igyekszem sok DIY – csináld magad – projekttel is szolgálni, olcsóbb de ötletes dekorációs megoldásokkal.

https://dekorella.hu/wp-content/uploads/2010/07/aaa-pottery-barn-04.04-72_resize.jpg

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Szerettem volna valami kreatív dolgot csinálni, valami szépet adni, mutatni. Nagyon érdekelt maga a blogvilág is, aktív bloggerként kívántam belső tapasztalatot szerezni a dologról. A férjem aktív támogatásával kezdtem bele a webnapló írásába.
A Dekorella blog webes megjelenésével is igyekszik kellemes vizuális élményt nyújtani, ami szerintem különösen fontos a dekoráció témaköréhez kapcsolódó blog esetén, hiszen aki a szépet szereti, az szerintem igényes arra is, hogy amit olvas, az is igényesen legyen tálalva.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

A bejegyzések száma eddig minden hónapban meghaladta a 20-at, de nem tudom, hogy ez a gyakoriság meg fog-e maradni. Nekem ennyi a kellemes, görcsösen semmiképpen nem szeretném erőltetni a gyakori megjelenést.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Több statisztikát is figyelek, mind mást mond. 🙁 Kb. Napi 80-100 látogató olvas, ami még hihetetlen számomra, de kétségtelenül nagyon jó érzés. A tapasztalataim szerint a hozzászólók nagy része bloggertárs, ritkábban írnak “civilek”. A blog március 21-i indulása óta 205 komment született, de ez tartalmazza az én válaszaimat is bizonyos megjegyzésekre.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Nagy meglepetésemre alig indult el a blog, és máris több olyan levelet kaptam, melyben az olvasó egy konkrét témára kért ötleteket, javaslatot. Nagy örömmel tettem eleget a kéréseknek, és remélem, hogy hasznos bejegyzések születettek leveleik nyomán.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Változó, de az biztos, hogy az én bejegyzéseim sajnos nem 2 perc alatt születnek.

https://dekorella.hu/wp-content/uploads/2010/07/img_VAgarden_ss14_resize.jpg

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

A blog kapcsán sikerült néhány hasonló témákról író bloggerrel megismerkednem, ezek az ismeretségek azonban egyelőre még virtuálisak. Mivel többen közülük nagyon szimpatikusak, később talán személyes ismeretségek is létrejöhetnek. Egy biztos, közös témát gyorsan találnánk.

Melyek a kedvenc magyar nyelvű (építészeti, design, zöld)blogjaid?

Egyre több színvonalas érdekes bloggal találkozom, remekül szórakozom őket olvasgatva, sőt sokból nem csak ötletet merítek, hanem tanulok is a bejegyzésekből. A blogomon található linktárban néhányukkal linket is cseréltem, klasszak, ajánlom őket, igazán érdemes őket olvasgatni.

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Ameddig mind az olvasóimnak örömet okoz a bejegyzések böngészése, és nekem is örömet okoz a vezetni a blogot, biztosan csinálom.

Van más blogod is?

Egy a férjemmel közös új szolgáltatás indítása a közeli terveink között szerepel, reméljük néhány héten belül útjára is indíthatjuk BlogStúdió című weboldalunkat. Az oldalhoz egy blogot is tervezünk, ezen szeretnék aktívan közreműködni. A weblap lehetőséget nyújt azon bloggereknek, akik számára az ingyenes blogszolgáltatók kínálata mind stílus, mind funkciók terén szűknek bizonyul, és valami egyedibbet szeretne. Mert szerintünk nem csak a tartalom, de a megjelenési forma is fontos. Nem elég megszólalni, de érdekeset kell mondani, és nem árt, ha ezt szép formában tesszük meg. A BlogStúdó indulásáról a Dekorella oldalon első kézből értesülhettek.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Mind a Twitteren, mind a Facebook-on elérhető vagyok, de be kell valljam a Twitteren egyenlőre még nem aktívan. A Facebookra rendszeresen linkelem a friss bejegyzéseket, így a blog követői többek között első kézből értesülhetnek az új post megjelenéséről is. Érdemes csatlakozni a Facebook-on követők csapatához, ezt vagy itt, vagy a blog jobb oldalán lévő doboznál lehet megtenni.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Okosan használva mindkét közösségi oldal nagyot lendíthet a népszerűségen a nézettségen, remek vélemények kerülhetnek napvilágra, új ismeretségek, hasznos emberi kapcsolatok születhetnek.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Ha mindenki csak a közvetlen környezetét szépíti, dekorálja, már attól sokkal szebb lesz a világ.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Dekorella
A blog indulása: 2010 | publikus emailcím: dekor kukac dekorella.hu
A blog szerzője: Varga Emese(Dekorella) | Twitter | Facebook

mi a véleménye a blog interjúkról (MÉB) ?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások (1): megnézem

  • Dekorella interjú — Dekorella

    2010. augusztus 3. kedd - 21:27

    #72964

    […] Miklós weboldalán, a magyar építészeti blog interjúk között (MÉB.55) megjelent egy interjú velem is a Dekorella blogról. Olvassátok, így kicsit bepillanthattok a […]

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább