Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. szeptember 22. szerda

MÉB 73. | Budapest Kirakat

A következő blog, ha úgy tetszik egy kicsit hivatalos blog, hiszen azt írja az ismertetője, hogy

” A Studio Metropolitana Köz-Tér csapatának budapesti kirakatokkal és kirakathoz köthető programokkal foglalkozó blogja. Szép vagy kimondottan csúnya, érdekes vagy meghökkentő kirakatot láttál? Küldj egy fotót és közzétesszük a blogban!”

Mit érdemes tudni Rólad?

A Studio Metropolitana Nkft. Köz-Tér csapatában dolgozom, és az ő megbízásásukból írom a Budapest Kirakat blogot, bár a blogindítás ötlete valójában az enyém volt. Elég régóta és egyre intenzívebben foglalkozunk a budapesti kirakatokkal: tartottunk már kirakatversenyt, jelenleg pedig tart a Budapest Kirakat kiállítás-sorozatunk az Írók Boltjában, illetve most indul a Kirakat AkcióCsoport kivitelezési szakasza is, ami nagyjából október elejére fog elkészülni. Ezen kívül a Dekorszövetséggel is partnerségben vagyunk, sokféle projektben dolgozunk együtt. Mivel a csapatunkban én szerettem volna foglalkozni a kirakatos programokkal, így jött az ötlet, hogy miért ne indíthatnánk erről egy blogot is. Egyébként a munka mellett még hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán, településmérnöknek tanulok. Ezen kívül tagja vagyok egy szakmai szervezetnek is, a Fiatal Urbanisták Tagozatának, akik a Magyar Urbanisztikai Társaság tagozataként működnek.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Nos, ha valaki végigsétál mondjuk a Nagykörúton, akkor az láthatja, hogy a helyzet nem kifejezetten rózsás. Szerintem egyébként nem is katasztrofális, de a programjainkkal szeretnénk pozitív példát mutatni arra, hogy hogyan is nézhet ki a kirakat, ha foglalkoznak vele egy keveset. Egyébként erre remek szakemberek is vannak, és bár mi elsősorban művészekkel dolgozunk együtt, egy kirakat megtervezésére nagyjából egy hónap, a kivitelezésre pedig általában egy nap áll a kiállítóink rendelkezésére, szóval annyira nem megterhelő a dolog szerintem – és hangsúlyozom, ők nem kirakatrendezők.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül, mi a foglalkozásod?

Amint említettem, a munkám egy jelentős részét a kirakatok teszik ki. Sajnos a blogra csak heti 3-4 alkalommal jut időm. Egyébként mivel mi hivatalosan a főváros városfejlesztő cége vagyunk, így gyakorlatilag kizárólag a várossal kapcsolatos munkáink vannak, igaz, inkább kommunikációs-marketing szempontból. De mivel az utóbbi években elég sok várossal foglalkozó blogot kezdtek írni, ezért (is) döntöttem egy speciális téma mellett.

ha nem indulna videó: katt ide

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Már több mint 5 éve írok egy blogot vegyes témában, így nem volt újdonság számomra a blogolás, illetve annak előnyei és hátrányai sem értek meglepetésként. A korábbi kirakatos programok tapasztalatai alapján pedig úgy vettem észre, hogy az embereket érdekli az utcakép, a kirakatok (főleg akkor, ha lehet rájuk mondani, hogy milyen borzalmasan festenek), és ezért egy nap felvetettem, hogy indítsunk egy blogot. Tehát tulajdonképpen a visszajelzések ösztönöztek.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Attól függően, hogy mennyi egyéb munkám van, havi 10-14.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

A kirakat önmagában egy elég szűk téma, de én azt szeretem, ha megyek az utcán, és látok egy érdekes kirakatot (nem feltétlenül szépet, szak szokatlant), és azt megmutathatom olyanoknak, akik esetleg maguktól nem is vennék észre. A népes olvasótábor még várat magára, de már néhányszor megjártuk az index címoldalt, ennek köszönhetően talán a Dob utcai graffitikkel foglalkozó posztra érkezett a legtöbb visszajelzés.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

A projektjeink töltik ki a blog nagy részét, de indítottam néhány rovatot (pl a hét kirakata vagy a mozikirakatok), amiket többé-kevésbé rendszeresen frissítek.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Sajnos minden nap nem jut erre idő, de heti 3-4 alkalommal 1-2 órát biztosan szöszölök vele.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Rendkívül sokukkal. Több városblogger is van köztük, de ezek az ismerettségek főleg az előző blogomnak köszönhetőek, ahol -bár elég keveset-, szintén foglalkozom városi témákkal is.

Melyek a kedvenc magyar nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Nos ebből elég sok van. Az első azt hiszem, az Urbanista, de kedvelem a Belváros Budapest, a Budapest Száksz, a forrás:budapest, a Fővárosi blog és az Egy nap a városban blogokat is, bár ezek jelentős része sajnálatos módon alszik. A design blogok közül a Design Pumpa, a Daily Best és a Kütyüshop blog a kedvencem, a zöldek közül pedig talán a Greenpolis.

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Nemrég kezdtem írni, úgyhogy egyelőre nem tervezem abbahagyni, de egyébként nincs kitűzött végpont.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Van egy munkahelyi Facebook oldalunk, a Köz-Tér, illetve nemrég óta twittelek is koz_ter néven. Természetesen van mindkét helyen személyes profilom is.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Aki tudja, hogyan kell használni, annak szerintem nagyon hasznos lehet. Én a facebookot főleg közösségépítésre, a twittert meg linkajánlásra használom.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Azt üzenem, hogy jó időben sétálgassanak többet a városban, és nézzenek jobban körül, mert úgy vettem észre, hogy a legtöbben mindig nagyon sietnek valahová.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.pngBudapest Kirakat A blog indulása: 2010 | publikus emailcíme: budapestkirakat kukac gmail.com | A blog szerzői (nickneve): Baumann Csilla (dzsilla) és demian | Twitter | Facebook

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

mi a véleménye a blog interjúkról (MÉB) ?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább