Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. október 24. vasárnap

MÉB 80. | Inspirációk lakberendezéshez

Mit érdemes tudni Rólad?

Végzettségem szerint építész vagyok és festőművész,  de jelenleg a hivatásos Anyukák boldog mindennapjait élem, két gyermekemmel Kamillával (5 éves) és Milánnal (4 éves). Fél évvel ezelőtt kezdtem el blogolni, hogy korábban megszerzett tudásomat aktualizáljam, és ez egy teljesen új és nem várt világot nyitott meg: rengeteg információt, tudást, ismeretséget szereztem, egyszóval sokat inspirálódtam. Van saját weboldalam, ahol meg lehet nézni életrajzomat és eddigi munkáimat, www.csorbaanita.hu

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Őszintén megmondom, amikor elkezdtem ezt az egész ötlet gyűjtögetést, nem is gondoltam volna, hogy sokkal többről lesz szó… Eredeti célom ugyan megmaradt, hogy olyan kreatív ötleteket és belsőtereket gyűjtök a blogomban kategórikusan, amik inspirálnak, jó alapot adnak további tervezéshez, illetve lehetőséget teremtenek a nem szakmabelieknek is sok esetben olcsó, és kreatív furmányokkal szuper divatos és egyedi megoldások kivitelezésére.

Mondok egy példát: egy dizájner lámpatest baromi jól néz ki, de az ára a csillagos égnél kezdődik, egy olcsó lámpabúra meg általában szörnyen néz ki, és azon túl még rá is nyomja a bélyegét az enteriőrre. Én viszont összegyűjtöttem már rengeteg ötletet különleges lámpabúra elkészítésére, amik szuperul néznek ki, és mindennap használatos tárgyakból kialakíthatóak (pl. likőröspohár, szívószál, kötél, stb) egy kis energia ráfordítással otthoni körülmények között. Végül az ötletgyűjtögetésen túl megismertem és megismertetek egy csomó érdekes blogot, bloggert, tervezőt, és lehetőséget, aminek ismerete önbizalmat és alapot ad saját megbízásoknál különleges belsőépítészeti tervek megvalósítására.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül, mi a foglalkozásod?

Van egy festősablon webáruházam, ahol egyedi terveket is megvalósítunk, illetve vannak megkereséseim belsőépítészeti tervezésre, arculattervezésre. Fennmaradó kreatív energiáimat egy interaktív mesefolyamba fojtottam, ebből született Bon-bon, a balatoni nyúl meseblogja.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Szinte teljes mértékben a véletlen műve, hogy rátaláltam erre a szerelemre, előtte csak gasztroblogokat olvastam, csak miután elkezdtem írni, akkor találtam rá a többi „lakbloggerre” (ezt a vicces szót én találtam ki, de szerintem jól leírja a lényeget)

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Minden nap frissítem a blogomat.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Elsőszámú kedvenceim a filléres tárgyakból otthon elkészíthető lakás kiegészítők (lámpák, asztalkák, fali dekorációk) és a bútor átalakítások (régiből újat, vagy olcsóból egyedit), egyszóval a csináld magad ötletek. Ezeket úgy látom az olvasók is nagyon szeretik, de egy igényesen kialakított lakás képeit bemutató bejegyzést is sokan néznek meg. Van még egy külön kis részlege is a blogomnak, ami a gyerekeimnek vadászott kreatív feladatokat mutatja be, azt is sokan olvassák. Ilyen a házi play-doh gyurma recept, ami a legtöbb megtekintést kapta.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Hihetetlen jó érzés, hogy szinte szemtelenül sok a látogatóm fél éves korom ellenére, imádom az olvasókat, és ezt a miliőt, remélem még sokáig tudom csinálni. Naponta 400-500 látogató keres fel, havi 55-60 ezer oldalletöltéssel.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Ritkán kapok témajavaslatokat, sokat szörfölök a neten az igazán újszerű és jó ötletek után kutatva.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Nemrég találkoztam pár lakbloggerinával, és közösen megállapítottuk, hogy küzdeni kell az ellen, hogy ne szaladgáljunk minden szabad pillanatunkban a gép elé… 🙂 Napi 2-3 óra, amiben benne foglaltatik az ötletek gyűjtögetése, a többi hazai blog meglátogatása, a facebook frissítése, és a levelezés, kapcsolattartás, oldalkarbantartás.

Van kapcsolatod, személyes ismeretséged más bloggerekkel?

Találkoztunk, és elkezdtünk összefogni, ami szerintem nagyon jó kezdeményezés, mert együtt könnyebb megismertetni ezt a világot az érdeklődőkkel és rátalálni az olvasóközönségünkre.

Melyek a kedvenc magyar nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Fontossági sorrend nélkül megemlíteném mindazokat, akikkel tartom a kapcsolatot az éteren keresztül, és szeretem nézegetni a blogjaikat: Kisflanc, Kedvenc otthon, Dekorella, Hna-design, Térkultúra, Dizain, Szoba kilátással, Hungarian Provence, Néder Melinda (a Kisflanc-ot hamarosan, a többit pedig már mind bemutattuk itt a koos.hu-n. A szerk.)

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Igen, szeretnék hosszútávra berendezkedni a blogok világában. Szeretném megtalálni a helyes arányt a család, a bloggerkedés és a belsőépítészeti szakmai kihívások között. Terveim szerint itt bemutatnám azokat a megvalósult terveket, amiket a publikált inspirációkból kiindulva valósítottam meg, ez a hosszútávú célom.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

A facebookon igen, naponta frissítem ott is a bejegyzéseket, és örülök a népes olvasótáboromnak.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Örülök, hogy vannak, és látogatnak, nélkülük nem lenne kerek ez a történet. Iratkozzanak fel minimagazinomra, hogy emailben megkaphassák a legjobb ötletek válogatását havonta!

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.png Inspirációk Lakberendezéshez
A blog indulása: 2010 | emailcím: anita kukac megaminta pont hu | A blog szerzője (nickneve): Anita (Bon-bon) | Facebook

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

mi a véleménye a blog interjúkról (MÉB) ?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább