Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2010. november 11. csütörtök

MÉB 86. | LED-lámpa bolt

A Tűzimádó és a 3D-lakberendezés nevű blogok után itt olvashatnak Tóth Tamás 3. blogjáról, pontosabban webáruházáról, a LED-lámpa.Bolt.hu-ról

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Mindenesetre szerintem tisztázni célszerű, hogy igen ezt az oldalt egy blogmotor hajtja, így pl egy keresőrobot blognak látja, valamint, a kategorizálások, címkézések, rss, stb. tekintetében mindazon tulajdonságokat mutatja, mint egy blog, és vannak benne blog jellegű vélemények és tanácsok, de ez egy webáruház.

És mi a célod a webáruházzal?

Ha webáruház akkor mi más, mondhatja az olvasó, mit hogy minél több árut adjak el. Aki viszont vállalkozóként él és hosszútávon gondolkozik az tudja, hogy ennél több kell. Nem csak ígéret majd termék eladása a vevőnek a cél, hanem a vállalkozó szellemisége egészséges fejlődése céljából is vallom, hogy valamilyen pozitív küldetést kell teljesíteni. Azaz hiszem, hogy az emberek felé jót kell cselekedni, ahhoz, hogy a pozitív töltet visszahasson a vállalkozóra, s az a sikere érdekében, további pozitív célokat érhessen el.

Tehát célom hogy felhívjam az emberek figyelmét egy nagy jövő előtt álló alternatív világítási lehetőségre.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz?

A mai vállalkozói tevékenységemnek része az internetes termékértékesítés is. Ebből a legnagyobb szeletet a LED-lámpa értékesítés képvisel. A hagyományos üzletekben nem jut a honlapomon szereplő információkhoz a vevő, nincs ekkora választék, és általában egy üzlet nem teszteli a terméket, hogy tényleg tudja-e, amit a gyártó állít. Én berendezkedtem, igaz nem hitelesített műszerekkel, de lux mérővel, fogyasztás mérővel, de mérem a tényleges fogyasztást és a meddő teljesítményt is, tehát látom fázisszöget is, stb.

És igaz, hogy a nem hitelesített műszereim miatt nem tehetem közzé a méréseim, de mint lakberendező véleményt írok a termékekhez és ebben nem csak a dizájn, a fényviszonyok, a kontraszt játékok, az energia takarékos megoldások számítanak bele, hanem leírom hogy hány wattos hagyományos izzó kiváltására alkalmas. És azt már nem csak a gyártó által közölt lumen értékből határozom meg, hanem az általam mért lux értékből visszaszámolva is figyelembe veszem. Természetesen a legtöbb megadott lumen érték helyálló, de akadnak téves közlések is.

És meglepő módon minimális az amikor gyengébb a lámpa, mint a közölt lumen érték, de van ilyen. De több van ami erősebb, sőt lényegesen erősebb, mint ami lumen értéket közölnek.

Mi vagy ki ösztönzött az írásra?

Van egy mondás:
“Minden érdekel ami árammal működik! – Na jó, azért a 100-as izzó annyira nem.” Eredendően érdekelt a LED-világítás, és jól illett a lakberendezői végzettségemhez, munkámhoz. Másrészt a LED-lámpa nem annyira bonyolult dolog, villamossági képzettség nélkül lehet érteni. Harmadrészt az ember magából indul ki. Ha nekem kellett, kellhet másnak is.

Mivel világítana otthon egy led-lámpa boltos, ha csak nem kizárólag LED-del. Ma már csak mosolygok azokon a bejegyzéseken akik azt írják, hogy a LED csak hangulatvilágítára való – igen, ha olyat veszünk és csarnokvilágításra is, ha olyat. Vajon mitől lát a családom több mint két éve? Töredelmesen bevallom, a villanysütőnkben még mindig wolframszál világít, és vélhetően nem is lesz ott más fényforrás, nade máshol? – csakis LED.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Most szeptember-októberben az elmúlt 30 napban 12237 látogatóm volt.

Nem engedek hozzászólásokat, mert más fórumokon látom a téveszméket, a “hozzánemértést”, az előítéletet. Privát levelek azonban vannak. Többnyire tanácskérések, de akad másmilyen is. Fórumokban olyan emberek mondanak véleményt, akik nem használnak LED világítást, vagy megvették egy multinál a legolcsóbbat és abból megállapítják, hogy nem jó a LED.

Szakmai oldalról is akadnak hibák, volt már villamosmérnök, aki kikérte magának, hogy cikkeim sértik az Ő üzleti érdekeit, mert ő Power LED-del foglalkozik és én a dip ledeket hozom ki jobbnak, s az ő power ledje jobb hatásfokú, mint nekem bármelyik dip ledem. Egy gond volt, hogy az ő ledje 3,3Volt tápot igényelt. Felhívtam az úr figyelmét, hogy a lakosság hálózati tápellátása 230Voltos, tehát a ledjének a működtetéséhez, mint minden más led-diódához meghajtó áramkör is szükségeltetik. Ha volna kedves a hatásfokot a meghajtó áramkör veszteségével együtt számítani, és megküldeni a műszaki paramétereket, akkor szívesem bemutatom az Ön termékét linkkel is. De erre már nem kaptam választ – vajon miért?

Nálam aki vesz, az többször is vesz – valószínű ez nem csak a lámpák miatti elégedettség miatt van, hanem egy hagyományos üzletben hol kap a vevő számlára nyomtatott garancia vállalást a LED-lámpa kicserélésére, akkor is ha csak egy 300 forintos ledről van szó.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Én erre a választ úgy fogalmaznám, hogy az egy-egy led-lámpáról leírt véleményem, javaslatom alapján vásárló vevők nem csak vevők, hanem visszatérő vásárlóim sorozatban. Ez, valamint a növekvő forgalmam a bizonyíték számomra, hogy jó úton járok. Ugyanakkor sokan emailben és telefonon is dicsérik a honlapom, és érdekes módon nem csak az információk miatt, hanem kiemelik, hogy nagyon szép is.

Aminek például nem igazán örülök, hívott már fel LED-lámpa boltos “tehát hagyományos bolt”, hogy bejött egy vevő és el kezdte dícsérni, hogy milyen jó a honlapja a boltnak és ilyen jó leírásokat még sehol nem látott. Erre a boltos illően megkérdezte, hogy mely honlapjukra gondolt (mert neki nincs honlapja) – majd engem felhívott, hogy milyen jól járt az én honlapommal Ő.

Naponta mennyi időt töltesz írással,  blog webáruház karbantartással?

Teljesen változó. Ha új termék jelenik meg. Bár új terméket könnyebb felrakni csak símán. A LED véleményezések írása hosszabb idő, mert mérni is kell, (hitelesítés hiányában) összehasonlítható módon mindig többfélét egyszerre.

Van-e kitűzött célod, vagy mik a terveid?

Több tervem is van. Először is, a https://led-lampa.bolt.hu nehezen megjegyezhető abban a tekintetben, hogy hova teszek vesszőt, és hova pontot. Ezt jogosan más kereskedő kihasználta, és hasonló domaint jegyeztetett be. Sok privát kérdést, tanácskérést kapok. Ezeket blogba kívánom szervezni, hogy minél többen elérjék ezeket az információkat is, hiszen annak is hasznos lehet, aki nem kérdezett.

A kettő együtteseként LED-REX LED-lámpa Bolt nevet fogok felvenni. Így a https://ledrex.hu domainem alatt egy valóban csak LED-világítással kapcsolatos tanácsadó blog lesz. Ezen a domainen nem lehet majd LED-lámpát vásárolni, de természetesen össze lesz linkelve a meglévő webáruházzal. Ez nagyobb segítség azoknak, akik csak információhoz akarnak jutni és kedvez azoknak is akiknek “fázik a keze” az olyan oldalaktól melyek valamit el akarnak adni nekik. Ez az év végén, legkésőbb januárban megvalósul.

A téma fontossága miatt a LED izzókról és világításról külön cikksorozat készül

Távolabbi célom, hogy egy kimondottam RGB színvezérelhető világítás megvalósításával foglalkozó blog is legyen egy külön domain alatt. Ennek oka a könnyebb megtalálhatóság, valamit az a tény, hogy a megoldási módok szaporodnak és a kivitelezése nagyobb odafigyelést igényel, mit egy “kicsavarom, betekerem” led-cserének, valamit erről a technológiáról a villanyszerelők is kevésbé hallhattak. Ugyanakkor a jövőben a várható árcsökkenés miatt, és a a színes fény hangulati lehetőségei miatt, vélhetően egyre több embernek fog megtetszeni.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

A LED alapú világítás a jövő fénye (csak világít, nem fűt, az eltörésével nem szabadul fel káros anyag), a hatásfokuk egyre jobb lesz, az áruk egyre lentebb lesz, a villany ára csak emelkedni fog a jövőben is. Mindebből következik, hogy a megtérülési idő egyre rövidebb lesz.

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.png LED-lámpa.Bolt.hu
A blog indulása: 2008 | A blog szerzője (nickneve): Tóth Tamás

https://www.koos.hu/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

mi a véleménye a blog interjúkról (MÉB) ?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások (5): megnézem

 • #77175

  […] This post was mentioned on Twitter by Takács Dániel, koos.hu. koos.hu said: MÉB 86. | LED-lámpa bolt https://goo.gl/fb/HL6KB […]

 • Avatar

  TÜKE

  2010. november 12. péntek - 12:10

  #77186

  Időszerű a téma ! Mert kb. odáig már eljutott a lakosság, hogy kezd azzal foglalkozni (vagy kényszerül)hogy az árammal is spóroljon! Ne említsem azt sem, hogy mely hagyományos izzókat már nem árusítanak az EU_ban és egyre inkább az “energiatakarékos izzók”-ra beszélnek rá. Igaz, nekem kb. 4 hónap alatt 3 db. is már tönkrement… de majd csak lesz jobb az is ! 🙂
  A cikkhez még annyit, hogy (ha már mozaikszó) a LED jelentését is ajánlott megismerni! 🙂

 • Avatar

  TÜKE

  2010. november 13. szombat - 07:16

  #77207

  TÜKE:
  Bocs’ tegnap kifelejtettem : azt, hogy egy honlaphoz (bloghoz) hozzá lehet-e szólni, vagy sem – az a készítőjének a “magánügye.”
  Az is igaz, hogy egy-egy hírt ( a “hozzá nem értő laikusok” -at) csak-csak érdemes több helyről is leellenőrizni ! Viszont – előfordul – hogy a “laikusoknak” is lehtnek jó “ötleteik!” – tapasztalatuk !
  Nem magamra értve… 🙂

 • Avatar

  TÜKE

  2011. január 29. szombat - 15:22

  #78453
 • #78937

  […] egész pedig, úgy érzem, megérdemel annyi reklámot, hogy Koós Miklós blogjának köszönöm a figyelemfelhívást, a LED-lámpa boltnak pedig azt, terjesztik a fényt […]

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább