Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2011. október 22. szombat

Viszik a cikkeinket

Örömteli, hogy az utóbbi időben több helyen is találkoztam a cikkeimmel, aminek persze örülök, annak viszont nem, hogy nem olvassák el (a lap indulása óta fent lévő) copyright szöveget.

Amíg csak egy-két bekezdést vesznek át és megadják a linket, addig rendben is van, de amikor úgy vesznek át teljes cikket, hogy arról nem is tudok, no azért már szólnom kell. Az ok egyszerű és azt gondolom elfogadható. A blog nonprofit vállalkozás, az egyes cikkek megírása sokszor több órát is igénybe vesz, nem ritkán napokig készül, sok energia fekszik benne és ebbe természetesen beletartoznak a segítők és a társszerzők is.

Hogy egyértelmű legyen ezzel kapcsolatban az álláspontom, idemásolom a blog ide vonatkozó oldalát, amit a mai nappal megváltoztattam:

A következőket teheted a művel: szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a koos.hu honlapon megjelenő cikkeket, de csak az alábbi feltételekkel:

  • Nevezd meg!. A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a Mű címét és eredeti megjelenési helyét – linkjét).
  • Így add tovább!. Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, az így létrejött alkotást csak a jelenlegivel megegyező licenc alatt terjesztheted.
  • az eredeti cikk terjedelmének maximum az 50 %-át lehet ilyen módon megjelentetni
  • 2011. 10. 22. a mai naptól kezdve maximum 1000 karakter hosszúságú szöveg vehető át az eredeti cikkekből
  • akár a teljes cikket vagy annak csak egy részét szeretnéd publikálni, az kizárólag csak úgy jelenhet meg, hogy a cikk elején jelezned kell, hogy ki a cikk eredeti szerzője és pontosan honnan lett átvéve (közvetlenül az adott posztra mutató linkkel, tehát nem elég, hogy koos.hu)
  • bármilyen felhasználás vagy terjesztés esetén egyértelműen jelezned kell mások felé ezen mű licencfeltételeit.

Hozzászólások (5): megnézem

ÉPÍTÉSI JOG
Fordulóponton az építészeti alkotások szerzői joga

“Kihirdetésre került az egyes törvényeknek az építészeti alkotásokra, műszaki létesítményekre és azok terveire vonatkozó szerzői jogi szabályozással összefüggő módosításáról szóló 2018. évi CXXXIV. törvény és az egyes kormányrendeleteknek az építészeti alkotásokra, műszaki létesítményekre és azok terveire vonatkozó szerzői jogi szabályozással összefüggő módosításáról szóló 280/2018. (XII.21.) Korm. rendelet. A jogszabályokkal kapcsolatban tájékoztatásul közzé tesszük dr. Gáts […]

Fordulóponton az építészeti alkotások szerzői joga
2019. február 7. csütörtök
ÉPÍTÉSI JOG
Jobs és az átalakított Porsche

Mielőtt a cím miatt többen lehurrognának, tudom, hogy Steve Jobs (a gyengébbek kedvéért az Apple elnöke és teljhatalmú ura) Mercedes-szel jár, de most nem is az ő autójáról lesz szó. A mai bejegyzést kezdjünk egy hosszabb idézettel. A cikk a  https://iddqd.blog.hu blogon jelent meg. Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép […]

Jobs és az átalakított Porsche
2010. október 13. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább