Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2011. november 24. csütörtök

Organikus | Igazán élő és növekedő építészet 2.

Még 2009-ben foglalkoztunk ezzel a témával Organikus | Igazán élő és növekedő építészet című írásban, most folytatjuk az organikus formák, építmények bemutatását. Laura Spector készítette ezeket a remek tárgyakat.

Már az előző részben is mutattunk olyan hidakat, amiket élő növények alkottak, most mutatunk további hasonlóakat, de most nem Indiából, hanem Japánból. Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el Toochee ide vonatkozó írását, az Élő szőlőhidak Japánban.

a képek forrása: https://www.mailments.com/2011/08/very-interesting-living-root-bridges/

a képek forrása

forrás: inhabitat

forrás: inhabitat

Hozzászólások (3): megnézem

 • Avatar

  Jesu

  2011. november 24. csütörtök - 14:10

  #82587

  Tán ha nálunk is akkora lenne az átlagos elérhető maximális életkor, mint a japánoknál, lenne ilyesmire is időnk. Vagy náluk azért olyan magas ez, mert közelebb vannak a természethez minden szempontból?

  Nekem tetszik!

 • Avatar

  Szabóbácsi

  2011. november 24. csütörtök - 23:35

  #82590

  Jesu: Nem, genetikailag mások. Több bennük a női arány.
  Egyébként a kertben is minden nő, lassan egy zöld kútba kerülök. Már kilátás sincs. Az ősfáimat az alpinisták két napig vagdosták vissza. Meg ami eddig termett és ami most ezzel járt, zsákhegyek! A körbetujázott szomszédok is számomra berlini fal érzetet keltenek. Szóval jó ha organikus, jó ha növexik, de én kifejezetten bírom azt a pár kis fenyőmet ami 10 év alatt mindössze 30cm-t nőtt.

 • Avatar

  Indra

  2014. február 27. csütörtök - 09:06

  #87570

  Egy egyednek talán nincs, de egymást követő generációknak van ideje kivárni, amíg megnő egy ilyen híd. Egy ilyen “türelmes” kultúrában aztán benne van az is, hogy nem akar mindenáron újat építeni 20 évenként, képes megbecsülni, tisztelni, amit kapott elődeitől és az időmilliomos természettől. Talán közhelyszerű, de mégis mindennél jobban illik ide a híd metafóra-értelmezése: híd a két part között, híd a generációk között és híd az ember és a flóra között.

ZÖLD
Templom növényekből

Régen volt arborsculpture témájú cikk itt a koos.hu-n. Egy remek ötlet és megvalósítás Új-Zélandról. a felhasznált “építőanyag”: Alnus Imperialis – Cut Leaf Alder  (Roof Canopy) Leptospernum – Copper Sheen. (Walls) Camelia Black Tie Acer Globosum Thuja Pyramidalis a fotók forrása és egyben a templom és a park honlapja: https://treechurch.co.nz/ forrás: 444.hu

Templom növényekből
2015. július 9. csütörtök
HÁZ-TERV
Heti videó | ilyen lesz a Sagrada Familia

1882 óta épül Barcelonában Antoni Gaudí gigantikus alienkatedrálisa, és ha minden igaz, 2026-ra már kész is lesz. A munkát komplikálja, hogy a művész 1926-ban meghalt, tervei pedig 77 éve megsemmisültek egy pincetűzben. De valahogy így fog kinézni, ha végre elkészül, közepén a 172 méteres óriástoronnyal. forrás: gizmodo a hangot feltétlenül be kell kapcsolni!

Heti videó | ilyen lesz a Sagrada Familia
2013. szeptember 29. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább