Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2012. január 7. szombat

ÉTK Filmarchívum | A Budafoki kísérleti lakótelep

A november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk újabb filmje 1969-ben készült, melyben  a Budafoki kísérleti lakótelepet mutatják be. A lakótelep érdekessége, hogy először (és a Körszálló és az újpalotai “víztoronyház” kivételével talán utoljára is) csúszózsaluzatos technológiával építettek lakóépületet.

A csúszózsalu jellemzője a szinte teljesen sima (2D-s) homlokzatfelület, ezért az építészeti formálásra nem sok eszköz maradt. A látszólag esetleges nyíláselhelyezést érdemes volna tanulmányoznia pár vonalkódot alkalmazó építésznek, talán megértik, ezt már kitalálták majd 50 éve.

Filmarchívum

https://www.youtube.com/watch?v=lwrGLFUYFxI

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
ÉTK Filmarchívum | A régi Győr

A 2011. november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk következő részének témája: A három folyó találkozásánál épült város gazdag építészeti emlékekben. A reneszánsz és korai barokk épületek újjáépítve a mai kor emberét szolgálják. A film 1963-ban készült. Szöveg és videó:

ÉTK Filmarchívum | A régi Győr
2015. október 23. péntek
SZAKMA
ÉTK Filmarchívum | A mindennapok közintézményei

A 2011. november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk következő részének témája: A kis falutól a fővárosig, különböző településformák bemutatásával a film az utóbbi évtized magyar kísérleteit és eredményeit veszi számba, az ott épített emberi környezet szebb, jobb, harmónikusabb kialakítására tett építészeti megformálásokkal. A film 1984-ben készült. Kiváló anyag annak tanulmányozására, ahogyan tönkrevágták a kis- és nagyvárosokat […]

ÉTK Filmarchívum | A mindennapok közintézményei
2015. október 16. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább