Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2012. január 9. hétfő

Földház helyett faház

Az alábbi telekre készült már egy dombház terve, azonban a helyi építési előírások és bizonyos adminisztratív gátak miatt bizonytalan lett volna, mikor kapnak rá építési engedélyt, ezért úgy döntöttek, váltanak egy előregyártott fagerendás ház irányába.

Sajtszósz:
2011. június 11. szombat ekkor: 21:02
Kedves Mindenki!  Mi voltunk a megrendelők. Nagyon tetszett ebben a formában a ház, imádtam volna ebben élni, vérzett a szívem, de végül lemondtunk róla… Jó volt olvasni, hogy a képek láttán másnak is felcsillant a szeme. Az új házunk tervezés alatt, szintén Miklóssal, Ő már úgyis ismeri minden nyűgünket- bajunkat.

Az épület hagyományos kialakítású, a terület előírásai szerint csak egy szintes gazdasági épület építhető, de a tervbe vett szabályozási terv módosítás már remélhetőleg számolni fog azzal, hogy ezen a területen is megjelentek azok az igények, hogy ne csak fszt-es gazdasági épületek épülhessenek.

 

A közműellátottság azóta sem javult, így marad a ciszterna és fúrt kút, szürkevíz+biológiai szennyvíztisztítás, a vízteres cserépkályha. Egyedül vezetékes áramellátással rendelkeznek. A tűzoltási előírások miatt 50 m3-es szint alatti ciszterna épül.

Hozzászólások (9): megnézem

 • Avatar

  Hawaii

  2012. január 9. hétfő - 02:01

  #83181

  Az étkező melletti tároló konyhasziget hosszútávú elhelyezésére szolgál, vagy miért ilyen nagy?

 • Avatar

  lali

  2012. január 9. hétfő - 13:38

  #83189

  ekkora víztározót már talán a fűtésbe is be lehet vonni.
  egyébiránt tetszik, jó az elrendezés
  (két barátom is van, akik 8-10 éve építettek gerendaházat, mindketten úgy nyilatkoztak, hogy ha még egyszer kezdenék, akkor hagyományos szerkezetet választanának. az okok mindkettőnél ugyanazok voltak)

 • Avatar

  ger82

  2012. január 9. hétfő - 14:48

  #83190

  nem tetszik, nincs semmi stílusa, azon kívül hogy faház.

 • Avatar

  ger82

  2012. január 9. hétfő - 14:49

  #83191

  a földház sokkal de sokkal stílusosabb és ötletesebb, az tetszett

 • Avatar

  Szabóbácsi

  2012. január 9. hétfő - 16:19

  #83192

  Nagyon tetszik a tüzivíz ciszterna!!! Feszített víztükrű lesz? 🙂
  Az étkező emberek tárolójába kissé nehéz bemenni a légbenyúló konzolfal miatt, ámbár az később kíváló lesz a szélfogó oldalaként. Jó ez a 110-es számú helyiség. Sok dolgos ember, asszony és gyermek egyidejű és kényelmes tárolására alkalmas állva és ültetve egyaránt. Ugyanez látszik ritkább mozgatásra ítélt személyek elhelyezésére szolgáló hátsó tárolónál is. Kíváló helyen van, optimális arányokkal, tájolással. Ugyanez a véleményem a tárolandó illetőségek tisztántartási szekciójáról is. A lépcső a padlásra gondolom a darazsak és denevérek elleni harc miatt ilyen kényelmes, súlyközponti? Az biztos hogy az éppen használhatatlan, vízszintes fekvésű, önkívületi állapotban lévő egyedek ideiglenes éjjeli tárolására ott legalább két jó cella vár majd.
  Nem tudom, készült-e gazdaságossági számítás hogy a nyers fafal manapság a pénztárcának elegendő védelmet ad-é farkasordító hidegben?
  Öröm lenne ilyen feszesen jó és logikus építményterveket látni a tervkritika rovatban is. Ráadásul a barlanggal ellentétben számomra ez a gazdasági épület igen tetszetős.
  Ez a ház nagyon komoly, tálalása mégis szórakoztató, köszi!

 • Avatar

  sby f. j.

  2012. január 9. hétfő - 16:25

  #83193

  Miklós!
  Hogyan oldod meg a tartós és vízbecsurgás mentes konzolos terasz kapcsolatot, tekintettel arra, hogy ez faépítés?
  Nem kis feladat konzolosan…

 • Avatar

  Kocsis Krisztián

  2012. január 9. hétfő - 18:57

  #83197

  Az 50-es ciszterna tényleg meredeken hangzik egy kicsit.
  Mindazonáltal én elfogadnám. Igazi kis álom erdészház a világ végén , szomszédok nyista. Csönd ,béke ,nyugalom.

SAJÁT
Családi ház Pest megyében | 2. Rossz adottságú telek

Oldalhatáros beépítés + garázs + jó tájolású utca felöl lejtő telek. Lehet rosszabb? A fenti írásban azt írtam anno, hogy “A tervkritikákban sűrűn elforduló oldalhatáros beépítés esetén sokszor felmerül, hogy hová tegyük a garázst és a bejáratot. Ezekhez szeretnék tippeket adni. Három darab, tervezés alatt álló családi házam is beleesik a ebbe a kategóriába, mondhatom, […]

Családi ház Pest megyében | 2. Rossz adottságú telek
2018. november 23. péntek
SAJÁT
Családi ház Pest megyében | 1. Tudnunk kell nemet mondani a saját ötletünkre

Van úgy, hogy minden jószándék mellett is rossz a tervezési program. Nem feltétlenül csak azért, mert mondjuk nem helyesen adták meg a szükséges paramétereket vagy mert olyat kértek, ami nagyon drága lenne, hanem mert a kiindulás helytelen volt. Mindez leggyakrabban átalakítás-bővítés kapcsán szokott előfordulni. Ilyen esetben az építész tervezőnek különösen nagy a felelőssége, mert a […]

Családi ház Pest megyében | 1. Tudnunk kell nemet mondani a saját ötletünkre
2018. november 21. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább