Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2012. április 5. csütörtök

5 éves a koos.hu blog

5 éve, 2007. ápr. 5-én indult el a koos.hu blog a lehetőségek az új honlapon című bejegyzéssel. Bár blogszerűen csak 5 éve van jelen a koos.hu, korábban is volt honlapunk, mint ahogy arról a 12 éve számítógéppel című cikkben visszaemlékeztünk.

Sokszor volt az oldal a megszűnés határán, de valahogy mindig túléltük a nehézségeket. Kevés blog éri meg ezt a kort, de amelyik megéri, azt nem is szokás már feladni, abbahagyni. Természetesen én sem akarom, folytatom, folytatjuk. A koos.hu szakmai blog, ennek megfelelően sokszor száraz témákkal is foglalkozik (jogalkotás…), ezért igyekszünk színesíteni hol Hazajáró sorozatokkal, hol mással, hogy nem titkoltan kicsit magunkhoz is kössük az olvasókat.

Egy kis statisztika az elmúlt 5 évről és egy önvallomás a Mandroid nevű blogon.

5 év | 1 396 cikk | 12 055 hozzászólás | 1 826 760 látogató | 75 666 spam

Öröm és megtiszteltetés, hogy mind többen publikálnak az oldalon, az “egyszemélyes produkció” már a régmúltté. Köszönet nekik is. Ők is vallják, hogy az építészet nem elsősorban művészet, hanem szolgálat. Külön köszönet illeti charlie-t, az oldal fáradhatatlan rendszergazdáját és kreatív programozóját.

A koos.hu hamarosan jelentősen megújul, pontosabban tartalmilag kibővül, igyekszünk egy helyre összegyűjteni a különféle formában, szétszórtan működő oldalainkat, amiknek a létezéséről sokan talán nem is tudnak. a munka elkezdődött, de csak akkor lesz látható, ha már minden működik.

Ennek elindulásáig a szokásos éves közvéleménykutatásunkat is eltoljuk, így természetesen idén is lesznek nyeremények, játék. Korábban már szondáztuk a kedves olvasókat, hogy legyen-e valamilyen olvasótalálkozó? Nos az 5 éves jubileum erre kiváló alkalom, de mivel az április eleje még nagyon szeszélyes, ezért ezt eltolnánk valamikor május végére, esetleg június elejére. A formája, helye eldöntésre vár, ezért a szavazást ismét megejtjük.

Az Internet archivum, ami 1996-ig visszamenőleg tartalmazza a honlapokat, megőrzött a régi koos.hu oldalakból párat, a legrégebbi 2001-es.

Sajnos az 1996-ban még az extra.hu-n készített illetve az azt megelőzően a Tripod.com-on készült honlapokról sajnos mára már nincs képem. az alábbi kép már az átállás időszakában készült (2001-ben került hozzám a koos.hu domain)

Az első flash-t használó, de még kézi html barkácsolást igénylő honlapunk

Az előző (2007 előtti), már php-vel programozott honlapunk

A blog 2007-es indulása utáni hetekből származik az alábbi oldal

A blog 2010-es képe, az átalakítás előtt

A blog 2010 júniusi képe, az átalakítás után

Legyen-e 2012-ben koos.hu találkozó?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások (6): megnézem

 • Avatar

  tanúsító

  2012. április 5. csütörtök - 03:22

  #83849

  Boldog születésnapot, és még sok, hozzá hasonlót!
  Köszönjük a belefektetett energiát, szeretetet!

 • Avatar

  Ilauszky Endre

  2012. április 5. csütörtök - 08:33

  #83851

  További kitartó és eredményes éveket!
  Kíváncsian várjuk a megújult és kibővített honlapot.

 • Avatar

  Adamko Feri

  2012. április 5. csütörtök - 09:49

  #83852

  Én egyszer köszönöm, másodszor gratulálok.
  Nem ragozom. Jó ez a blog, szívesen jövök ide, talán egy kicsit több is, mondjuk úgy ragaszkodom hozzá 🙂

 • Avatar

  Eszter

  2012. április 5. csütörtök - 11:03

  #83855

  Amióta “ide” járok, nekem egy virtuális “kályha”, amitől el lehet indulni, fel lehet töltekezni és melegedni.Magam laikus vagyok, de a környezetem minősége igen fontos és ehhez nem tolakodó, nem vacilláló, egyenes véleményekre, gondolatokra számíthattam, ami lényeges ebben a naponta fenekestől felforgatott világban. Szeretek a koos.hu-n olvasgatni, nézelődni, véleményeken elgondolkodni. Remélem sokáig vendég lehetek itt.
  Köszönöm.

 • Avatar

  Veliczky Zoltán

  2012. április 11. szerda - 14:31

  #83886

  Gratulálok és köszönöm!
  Minden jót a továbbiakhoz!
  Üdvözlettel:
  Veliczky Zoltán

TECH
Ma 10 éves a koos.hu blog és 15 éve van honlapunk

  1996 A legelső internetes honlapom az azóta már megszűnt geocities.com oldalon volt geocities.com/koosm név alatt. 1999 Az index.hu égisze alatt indították el az index topikjait, köztük az Építkezés-felújítás nevű fórumot. Hacsak Tamást lehet tekinteni a hazai internetes építészeti tanácsadás ősapjának, ezt a műfajt ő teremtette meg és űzte elég sokáig igen magas színvonalon. Én […]

Ma 10 éves a koos.hu blog és 15 éve van honlapunk
2017. április 5. szerda
TECH
Ma 9 éves a koos.hu

 9 éves a blog. Jövőre 10 és akkor abbahagyjuk az évfordulózást. A koos.hu ismét átalakulás előtt áll, de most nem a dizájn, hanem a tartalom területén. Ez viszont lényegi változás lesz, hamarosan beszámolunk róla. Köszönet mindenkinek, hogy az oldalnak mind több a hűséges olvasója. Igyekszünk a továbbiakban is olyan cikkeket, híreket, beszámolókat közzétenni, ami érdekli […]

Ma 9 éves a koos.hu
2016. április 5. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább