Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2012. április 16. hétfő

Hazajáró | Zsolnay Negyed 2012 húsvétkor

Tavaly év végén jártunk utoljára a Zsolnay Negyedben, nem sokkal az átadás után. Nos látszólag készen voltak a nagyobb átépítések, de a vendéglátó egységek, az üzletek döntő többsége még kivitelezésre várt. Húsvétkor ellátogatunk ismét, de a helyzet csak annyiban változott, hogy átadták a Látogatóközpontot az interaktív kiállítással, illetve a szobrokról levették a téli védelmet, így láthatóvá váltak mindenki számára.

A szobrok valóban szépek, de még nincsenek kihelyezve a padok, nincsenek kávézók, éttermek. Az üzletekhez hozzá sem nyúltak, úgy tűnik, mintha nem volnának érdeklődők, mert az üzletbelsők pont ugyanúgy állnak, mint 4 hónappal ezelőtt.

Hozzászólások (3): megnézem

 • Avatar

  tanúsító

  2012. április 16. hétfő - 05:33

  #83922

  Jó lenne egyszer megérteni a városépítők, közreműködőik lelkét! Hogy lehet úgy álmodozni, hogy az ember előre tudja, torzó lesz belőle. Világos, hogy nem úgy bújik ki a tojásból Európa Kulturális Fővárosa, hogy minden kész, egész, működik, él és mozog, de mégis, mikor lesz kész? Elkészül egyáltalán?
  Lehet, hogy túlálmodták magukat? Vagy a Megbízó? Szarka-effektus? Kár a zseniális részletekért, a gyönyörű pillanatokért, ha nincs egész!

 • Avatar

  Adamko Feri

  2012. április 16. hétfő - 08:53

  #83923

  Számomra az az érdekes, hogy hogyan alakulnak így a dolgok? Mi az amitől ilyenné lesz nálunk nagyon sok minden? Ez valahol azt jelzi, hogy hiányzik valamiféle mentalitás, hozzáállás. Az nem igaz, hogy így akarják már az elejétől. Sőt az sem igaz, hogy nem zavarja pl. a városvezetést. Zavarja őket, zavarja a lakosokat, a turistákat, mindenkit. És mégis ez van. Mindig mondjuk, hogy tőlünk nyugatabbra így meg úgy. Igen, de, csúnyán fogalmazva az emberek itt is, ott is ua.-k. Valami tanulható dolog hiányzik ami ott megvan. Mondok egy jó példát. Ismerőseim között van sok orvos. Szinte mindegyik volt kinn az USA-ban hosszabb ideig. Hazajönnek és áradoznak az ottani szervezettségen, az ottani életükről. Rengeteget tanultak odakinn. És tessék, itthon ua. csinálnak mindent mintha nem is lettek volna kinn. Valahol itt lehet elásva a kutya.

 • Avatar

  Eszter

  2012. április 16. hétfő - 20:26

  #83924

  ….én az egyszerű lélek nem vagyok ennyire elkettyenve, mint fentebb a hozzászólók. Én örvendek, hogy romból valami lett, főleg hogy a Bóbita tágas helyet kapott (én még a Doktor Sándor műv.ház Mária utcai szuterénjében kezdtem ‘bóbitázni), tán jókat is csinálnak. A negyeden meg lehet változtatni, ahogy az újabb nemzedék növöget és egy kicsiny pénzecske is lesz.
  Lám nem sokan szomorkodtak a “gebe” manökenek miatt, inkább viccelődés lett belőle, pedig azok nem téglából vannak….

KREATÍV
Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2018

Tegnap kezdődött és 4 estén/éjszakán át folytatódik a Pécsi Zsolnay Fényfesztivál. A fél belvárost világítják be statikus és animált fotókkal, fényekkel. Ezek mellett számtalan egyéb program (zene, tánc, kézművesség, performansz…) is lesz ezen a hétvégén. Külön gondoltak a gyerekekre, nekik külön programokat szerveznek. A dolog természetéből adódóan az attrakciók este 21:00-kor kezdődnek, a fő attrakció, […]

Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2018
2018. június 29. péntek
HÁZ-TERV
Hazajáró | Tisza-tó 1. rész

Idén nyáron már a második alkalommal jártunk a Tisza-tavon, Tiszafüreden nyaraltunk egy hétig. Idén is annyira jól éreztük magunkat, hogy eldöntöttük, ebből bizony rendszer csinálunk. Megyünk jövőre is. A tó tiszafüredi része abszolút vadregényes, keresztül kasul be lehet járni, leginkább kajakkal és motorcsónakkal. A motorcsónak bérlés kb úgy zajlik, hogy “melyikkel akarnak menni? Ha visszajöttek, […]

Hazajáró | Tisza-tó 1. rész
2017. november 26. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább