Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2015. február 20. péntek

SEGÉDLET | MEPS – THR homlokzati hőszigetelési irányelvek

MEPS hírleveléből:

Nagyon fontos kiadvány látott napvilágot az elmúlt év végén.

Egy olyan kiadvány, melyet minden, a homlokzati hőszigeteléssel foglalkozó építési szakembernek olvasnia és használnia kellene – dolgozzon akár a tervezés, akár a kivitelezés, vagy éppen az ellenőrzés területén!

meps

A homlokzati hőszigetelő rendszerek (idehaza meghonosítani kívánt rövidítéssel THR) magyarországi gyártó- és forgalmazó cégeit tömörítő MÉSZ (Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség) olyan műszaki Irányelvet alakított ki, ami általános ajánlásokat fogalmaz meg: a kiadvány összeállítói (köztük a MEPS tagvállalatai!) deklarálták, hogy az Irányelvben megfogalmazottak márkanévtől függetlenül minden gyártmány esetében érvényesek!

Talán mondani sem kell, hogy ez óriási segítséget jelenthet az építési szakemberek számára, akiknek így nem kell gyártói alkalmazástechnikai kiadványok tucatjainak dzsungelében eligazodniuk!

A most napvilágot látott vaskos kiadvány a homlokzati hőszigetelő rendszerek kivitelezési kérdéseivel foglalkozik részletekbe menően.

Az IRÁNYELV BEVONATRÉGEGGEL ELLÁTOTT, TÖBBRÉTEGŰ, RAGASZTOTT TÁBLÁS HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK (ETICS-THR) KIVITELEZÉSÉRE című kiadvány a MEPS honlapjáról is letölthető ide kattintva!

(x)

Hozzászólások (1): megnézem

  • Avatar

    Dul

    2015. február 21. szombat - 14:30

    #103493

    Kiváló, köszönöm!

SZAKMA
Padló MI 01:2017 műszaki irányelv

Az év elején nyomtatott kiadványként megjelent PADLÓ MI 01:2017 MŰSZAKI IRÁNYELV (Esztrich padozatok) pdf változata a múlt héten felkerült a honlapunkra, és regisztráció nélkül letölthető a követkwző címről: https://www.burkolastechnika.org/letoltes.php Az irányelv olyan jellemzőket ad meg az MSZ 04-803 szabványsorozatban megadott követelmények kiegészítéseként, amelyek megkönnyítik az aljzatok (esztrichek) és burkolóanyagok kiválasztását, méretezését és kivitelezését. Ilyenek például […]

Padló MI 01:2017 műszaki irányelv
2018. december 28. péntek
SZAKMA
Gondok lehetnek a települési arculati kézikönyv (TAK) és a településkép védelmi rendelet (TVR) finanszírozásával

Levelet kaptam Rápli Páltól a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény miatt megalkotásra váró települési arculati kézikönyv és településkép védelmi rendelet kapcsán. Tisztelt Állami Főépítész, Több heti munkával, a felkeresett tovább képzések és a Miniszterelnökség által rendelkezésre bocsátott útmutatók (stb.) tapasztalatai alapján irodám összeállította a Települési arculati kézikönyv és a településkép védelmi rendelet megalkotására vonatkozó szerződés tervezetét […]

Gondok lehetnek a települési arculati kézikönyv (TAK) és a településkép védelmi rendelet (TVR) finanszírozásával
2017. április 5. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább