Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2015. augusztus 21. péntek

ÉTK Filmarchívum | A kibontott ablakok

kibontott-ablakok

A 2011. november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk következő része az Országos Műemléki Felügyelőség közreműködésével, 1972-ben készült dokumentumfilm.

A műemlék évszázadok, évezredek kulturális örökségét őrzi a ma és a holnap számára. Kevés az, ami közülünk épségben vészelte át a háború pusztítását. Nemcsak ezeket őrizzük és védjük. Gondos kutatással feltárt romokból a magyar középkor már-már feledésbe merült értékei bontakoznak ki élményt keltő szépségükben.

Szöveg és videó:

Filmarchívum

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
ÉTK Filmarchívum | A régi Győr

A 2011. november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk következő részének témája: A három folyó találkozásánál épült város gazdag építészeti emlékekben. A reneszánsz és korai barokk épületek újjáépítve a mai kor emberét szolgálják. A film 1963-ban készült. Szöveg és videó:

ÉTK Filmarchívum | A régi Győr
2015. október 23. péntek
SZAKMA
ÉTK Filmarchívum | A mindennapok közintézményei

A 2011. november végén kezdett építőipari retro videó sorozatunk következő részének témája: A kis falutól a fővárosig, különböző településformák bemutatásával a film az utóbbi évtized magyar kísérleteit és eredményeit veszi számba, az ott épített emberi környezet szebb, jobb, harmónikusabb kialakítására tett építészeti megformálásokkal. A film 1984-ben készült. Kiváló anyag annak tanulmányozására, ahogyan tönkrevágták a kis- és nagyvárosokat […]

ÉTK Filmarchívum | A mindennapok közintézményei
2015. október 16. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább