Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar
Koós Miklós
2017. augusztus 27. vasárnap

Felmérés a 3D modellezésről és a BIM-ről

Elindult egy műszaki kérdőív, mely arra fókuszál, hogy kiderüljön mennyire használjuk hazánkban a 3D modellezést és a benne rejlő lehetőségeket. A Burken Kft. munkatársai által összeállított kérdéssor megpróbál átfogó képet kapni arról, hogy kik és milyen folyamatoknál használja a háromdimenziós modellt. A felmérés célja megismerni, milyen alkalmazásokat használnak a hazai mérnökök, legyen szó épületről, technológiáról vagy más műszaki szakterületről.

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy nem minden épületről, ipari telephelyről vannak aktuális tervdokumentációk, a kérdőív erre is kitér, így az igért kiértékeléskor arról is kapunk képet, hogy mi is a valós helyzet.

A felmérés második részében a mostanában sokat emlegetett BIM modell (épületinformációs modellezés) jelenlegi helyzetére, alkalmazására térnek át. Kíváncsian várjuk, hogy a kérdőív kitöltők hány százalékának lesz fontos az egységes adattárolás, vagy éppen az üzemeltetés/karbantartás hatékonyabbá tétele.

A kérdőívet 2017. szeptember 13-áig lehet kitölteni, lehet anonim módon is részt venni a felmérésben, de, ha megadja a nevét, email címét akár egy LACKVIEW BV6000 mobiltelefont is nyerhet.

Szánjatok a kitöltésre 20 percet! Szeretnénk mi is feltérképezni a jelenlegi magyarországi helyzet – mennyire ismerik, mennyire használják a mérnökök a 3D információs modelleket és a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Tovább a kérdőívre

 

 

 

Valós 3D dokumentáció készítése lézerszkenneres felméréssel

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap
TECH
BIM | 4. Mire alkalmasak az egyes építészeti CAD szoftverek?

Szerettem volna egy olyan táblázatot bemutatni, ami a különféle építészeti CAD szoftverek részarányait mutatja meg, de nem találtam (ha valaki ismer ilyet, azt megköszönöm). A hazai CAD forgalmazók sajnos ezt a legnagyobb titokban tartják. A keresés közben azonban a minap belefutottam egy érdekes ábrába. Ez azt mutatja, ami a címbeli kérdés is: az eredeti cikk […]

BIM | 4. Mire alkalmasak az egyes építészeti CAD szoftverek?
2018. július 30. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább