Regisztráció/Belépés
Avatar
Koós Miklós
2007. április 4. szerda

mi is az az RSS vagy feed ?

feed-icon-32x32.pngmi is az az rss vagy feed ? mivel mások már sokszor meghatározták, idemásolom az origó meghatározását:

Az RSS az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, nyers magyar fordításban igazán “egyszerű hírmegosztásnak” olvasható. Az RSS olyan lehetőséget takar, melynek segítségével  például az [origo], vagy más portál, blog frissen megjelent híreinek címei és rövid ismertetőit érheti el kényelmesen.

Az RSS használatával elkerülhető, hogy a kedvenc hírportálok, hálónaplók oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről az RSS-olvasó programon keresztül értesülünk, mely szinte azonnal jelez, ha a megadott webhelyen új anyagot publikálnak, s persze a felhasználó élő könyvjelzőinek törlésével bármikor le is mondhatja az “előfizetést”.

vagyis egy olyan hírolvasó lehetőség, amely szükségtelenné teszi a honlapok közötti napi körsétát. Léteznek un. RSS olvasók, ezeket telepíteni kell, aztán léteznek az újabb böngészőkhöz már beépített RSS olvasók (vagyis itt a böngészőn kívül nem kell telepíteni semmit sem).

Mivel sokan használják az internetet különböző helyeken (pl. munkahelyen és otthon is), ezért az egyik helyen olvasott hirt, nem biztos hogy megtaláljuk majd a másik gépen is. Erre találták ki az un. on-line RSS olvasókat, amit nem is kell telepíteni és böngészőtől is függetlenek.

Hozzászólások (1): megnézem / hozzászólok